04:53, sob, 27. Apr

FOTO: Vandali nad avtobusno postajališče, kako pogosto je takšno uničevanje?





Razbitine avtobusnih postajališč vsake toliko žal krasijo postajališča po Mariboru.

Bralec nam je poslal fotografije razbitega avtobusnega postajališča na Ljubljanski ulici. A žal ne gre za redek primer. V Mariboru so namreč avtobusna postajališča pogosta tarča vandalizma. “Avtobusna postajališča z nadstrešnicami so v upravljanju družbe Europlakat, medtem ko Javno podjetje Marprom oziroma njegova kontrolna služba na teh postajališčih skrbi samo za urejenost in ažurnost vitrin z voznimi redi,” so nam na naša vprašanja pojasnili v Javnem holdingu Maribor.

“Pri tem koncesionarja obvešča o vseh pojavih vandalizma, ki jih opazi pri opravljanju redne kontrole; največkrat gre za lom steklenih površin na nadstrešnicah, uničenje košev in pisanje grafitov. Vandalizem je pogostejši ob večjih dogodkih v mestu, kot so nogometne tekme, koncerti itd.,” še sporočajo iz JHMB.

Ob tem so še dodali, da se z vandalizmom redno soočajo tudi na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, tam so največkrat na udaru javne sanitarije ter steklena drsna vrata med pokritim hodnikom postaje in peroni. Predvsem gre za pisanje grafitov po zidovih in steklu, odnašanje papirja in straniščnih ščetk iz sanitarij, lomljenje straniščnih pokrovov itd.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.