19:37, čet, 28. Mar

FOTO: Več let nasilen do žene, z ubojem grozil tudi sinu, policisti so mu odvzeli prostost in zasegli strelno orožje





Policisti PP Rače, so 5. junija 2021, ob 17.55, odvzeli prostost in pridržali občana iz območja občine Hoče-Slivnica, ki je več let izvajal psihično in fizično nasilje nad njegovo ženo. Prav tako je njej in sinu grozil z ubojem v kolikor ga bosta zapustila.

Ker so policisti pridobili informacijo, da osumljenec nezakonito poseduje orožje, so 7. junija 2021, na podlagi odredbe pristojnega sodišča, pri njemu opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo so našli in mu zasegli strelno orožje (samokres M57 z nabojnikom) in 263 nabojev, več kosov pirotehničnih izdelkov (petard znamke Pirat) in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana drogo konoplja, so sporočili iz PU Maribor.

FOTO: PP Rače

Zoper osumljenca bodo pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, Nasilja v družini in Nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi.

Prav tako bodo zoper njega uvedli t.i. hitri postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, zaradi posedovanja petard. V kolikor bo analiza zaseženih rastlinskih delcev potrdila, da gre za prepovedano drogo, pa tudi po Zakonu o proizvodnji in prometu s
prepovedanimi drogami, so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.