15:03, sre, 15. Maj

FOTO: Veronika na evrovizijskem odru, kaj je povedala Raiven?





Veronika je zaživela na evrovizijskem odru, in sicer na prvi vaji, ki je uspešno za Raiven in člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Hkrati je evrovizijska skladba dobila tudi svojo studijsko “preobleko”.

Po prvem stiku z odrom v Areni Malmö se Raiven počuti pomirjeno. “Na evrovizijskem odru se počutim zelo dobro, veliko bolje, kot sem mislila. Zelo sem pomirjena. Komaj čakam, da bo 7. maj,” je po prvi vaji dejala slovenska predstavnica na 68. izboru za pesem Evrovizije.

Raiven – Prva vaja – Malmö, 28.4.2024. Foto Sarah Louise Bennet EBU

Raiven je gibalno ekspresijo na evrovizijskem odru še nadgradila s člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Gibalni ustroj tvorijo Mateja Železnik, Lukas Bareman, Marin Ino, Filippo Jorio in Matteo Moretto pod koreografsko taktirko Lukasa Zuschlaga. Za njihovo stilsko podobo je poskrbela AEMONA. Gre za navezo, ki je združila moči že v vizualnih pripovedih za Veroniko in Ofelijo.

Veronika v akustični preobleki

Svoj zadnji singel Ofelija iz kratkometražnega albuma Sirene, pt. 1 je Raiven predstavila le nekaj dni pred razprodanim koncertom v Cankarjevem domu. Tam je akademsko izobražena glasbenica praznovala svojo 10. obletnico kariere – le slab teden pred odhodom v Malmö.

Raiven pa je pravkar predstavila tudi slečeno, akustično različico Veronike. Prvič jo je Raiven z skladateljem, pianistom in producentom Bowrainom “razgalila” in z njo navdušila v šov programu letošnje Dore, hrvaškega izbora za pesem Evrovizije, ob spremljavi godalnega kvarteta C’est La Vie pa ji je dodala delček magije, ki jo sicer spremlja na njenih koncertih: “Pri akustični različici Veronike je še večji poudarek na mojem vokalu. Sama inštrumentacija in filmski deli ob spremljavi violin res pridejo do izraza v tej različici. Na nek način je skladba bolj dramatična, po drugi strani bolj slečena,” je dodala Raiven.

Raiven – Prva vaja – Malmö, 28.4.2024. Foto Sarah Louise Bennet EBU
Raiven – Prva vaja – Malmö, 28.4.2024. Foto Sarah Louise Bennet EBU

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.