21:22, sob, 27. Apr

FOTO: Veselo pustno rajanje otrok iz vrtca in osnovne šole v Staršah, predstavili so se jim tudi kurenti





Danes so se otroci iz vrtca in učenci iz Osnovne šole Starše zbrali na Vaškem središču v Staršah in pustno rajali. Z njimi so bili tudi zaposleni iz vrtca in šole, ki so bili prav tako pustne šeme.

Na šoli je že dolgoletna tradicija, da na pustni torek pripravijo pustno rajanje, nato pa se odpravijo še na povorko, tako da lahko prisrčne pustne šeme vidijo tudi občani. Občina Starše leži na Ravnem polju, zato morajo negovati izročilo, je povedal ravnatelj OŠ Starše Franc Kekec.

Otroci so uživali ob ogledu kurentov, ki so se na sredini vaškega središča zavrteli, poskakovali in zvonili z zvonci. Otroci se niso prav nič bali, po eni strani zaradi tega, ker jih kurenti niso podili in strašili, po drugi strani pa zaradi tega, ker so tako v vrtcu kot tudi v šoli se pred tem pogovarjali z učiteljicami in vzgojiteljicami ter izvedeli o etnografskih maskah več, prav tako tudi o samem pustu.

Vaško središče je bilo kaj hitro polno, otroci so ob glasbi in druženju uživali še naprej, nato pa so se odpravili na povorko.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.