10:33, sob, 20. Apr

FOTO, VIDEO: Z množično rekreacijo obeležili pridobitev umetne travne površine ŠP Tabor





V Športnem parku Tabor se je odvijalo množično športno druženje svetovnega kova. Športna zveza Maribor, Olimpijski komite Slovenije, organizacija TAFISA in Mestna občina Maribor so organizirali World Challenge Day. Glavna atrakcija je bila otvoritev umetne travne površine športnega parka.

Slovesna otvoritev nogometnega igrišča z umetno travno površino se je pričela ob 18. uri in nadaljevala z revialno tekmo med slovenskimi olimpijci in mariborskimi legendami nogometa.

skupinskaTabor
Nova umetna travna površina Športnega parka Tabor je vredna 400.000 evrov. Nekaj manj kot 70.000 evrov je prispevala Fundacija za šport in je trenutno največja končana investicija v mestu na področju športa. Vsak dan na igriščih Športnega parka Tabor trenira 450 do 500 otrok iz Ženskega nogometnega kluba Maribor, Nogometnega kluba Maribor Tabor, Nogometnega kluba Železničar, kluba ameriškega nogometa in Rugby kluba Maribor.

Video utrinek iz množičnega športnega dogodka.

Maribor se je v organizaciji Športne zveze Maribor, Olimpijskega komiteja Slovenije in mednarodne organizacije za rekreativni šport pridružil izzivu World Challenge Day. Namen akcije je čim več meščanov spodbuditi k vsaj 15-minutni fizični aktivnosti.

Mednarodnemu projektu se je Maribor pridružil kot prvo slovensko mesto. Množična rekreacija je od 14. ure naprej potekala na igriščih Športnega parka Tabor. Štajerska prestolnica je za tekmeca v zanimivem izzivu najštevilčnejšega gibanja dobila izraelsko mesto Kfar Saba, ki ima prav tako kot Maribor okoli 100.000 prebivalcev.

 

Po besedah predsednika Športne zveze Maribor Tomaža Barada nameravajo v prihodnje še več pozornosti namenjati promociji športa in gibanja med rekreativci. V ta namen je nastala iniciativa Gibaj Maribor, ki bo pod tem sloganom združevala rekreativno športno dogajanje v mestu, oblikovali pa so tudi posebno spletno stran gibajmaribor.si.

Mariborski župan Andrej Fištravec poudarja, da s projektom sledijo ciljem kot Evropsko mesto športa, saj želijo povečati število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.