15:10, sob, 20. Apr

FOTO: Vijoličasti odleteli v Turčijo





Nogometaši NK Maribor so danes zjutraj odleteli v Turčijo. Danes ob 10. uri so z mariborskega letališča odleteli v Antalyo, kjer jih v poznih popoldanskih urah čaka že prvi trening.

 odhod vijoličastih v Antalyo (2)
Za osrednji del je izbranih 32 igralcev. Vsi, ki so že oddelali večino aktivnosti v dosedanjem delu. Med nogometaši je bil tudi Jan Mlakar, ki bo do konca sezone z mariborskimi nogometaši napadal za 15. naslov državnih prvakov, nato pa se bo preselil v Anglijo. “Zdaj so moje misli samo z Mariborom. Seveda pa bi se rad poslovil z nekim lepim darilom, in to je, da bi osvojili 15. naslov državnega prvaka,” je povedal Mlakar.
 odhod vijoličastih v Antalyo (5)

Mlakar je bil sicer član mladinskih selekcij Domžal, se preselil v Italijo, kot član Maribora pa pri 19-letih postal eden nevarnejših napadalcev v prvi slovenski nogometni ligi. V jesenskem delu sezone je bil četrti strelec prvenstva z devetimi goli. Ob tem je prispeval še dve asistenci.

“Dobili smo ponudbo premierligaša in jo sprejeli. Gre za največjega med dosedanjimi prestopi iz NK Maribor. Doslej ga je imel Petar Stojanović, ko je za 2,8 milijona EUR odšel k Dinamu. Številke pri tem prestopu so višje, ob tem, da ostajamo z deležem pri nadaljnjem prestopu. Kar pa me najbolj veseli pri tem poslu, je spoznanje, da Jan ostaja z nami v lovu na 15. zvezdico,” je pred dnevi za STA pojasnil športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

V Antalyo so odleteli: Handanović, Pirić, Cotman, Irgolič, Šuler, Ivković, Rajčević, Šme, Uskoković, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Cretu, Maher, Grajfoner, Bajde, Vršič, Hotić, Kramarič, Felipe Santos, Žugelj, Tavares, Mlakar, Mešanović, Zahović, Mulahusejnović, Matko in Sunny Omoregie.

Belek pa bo vijol’čna baza do 15. februarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.