18:28, ned, 28. Apr

FOTO: “Z roko v roki” zakorakali na Pomladni bazar OŠ Kapela in na koncert skupine Vigor





Včeraj so v popoldanskih urah začeli s pestrim dogajanjem. Najprej so najmlajši OŠ Kapela v Radencih poskrbeli za Velikonočni bazar in prireditev na kateri so pokazali svoje talente. Zvečer pa so oder v tamkajšnji športni dvorani zavzeli skupina Vigor.

Otroci so bazar in izdelke, ki sojih izdelali tokrat na temo velikonočnih praznikov, pripravili samo, ob pomoči mentorjem. Slednje so na dobrodelnem bazarju za dobrodelni prispevek, ki ga bodo namenili v šolski sklad, kupili starši, nijove babice in dedki. Kot je povedala ravnateljica šole OŠ Kapela, Andreja Strmšek, otroci pripravljajo bazar že tradicionalno, izmenično vsako drugo leto božičnega in vsako drugo leto pomladnega. S tem pridobivajo veščine ročnih spretnosti, učijo pa se tudi neke vrste podjetništva. Izkupiček zbranih sredstev namenijo v šolski sklad.

Zvečer navdušili Vigorji

V Radencih si nenehno prizadevajo za raznolikost družabnega življenja, in čeprav je bilo že veliko raznolikih koncertov in zabav, večinoma brezplačnih, jih bo letos še več. Pričeli so s koncertom skupine Vigor, ki so navdušili publiko v Radencih. Kot je povedal župan Roman Leljak  je bil koncert prvi v nizu koncertov, ki se bodo zvrstili v občini, ter tako popestrili dogajanje in družabno življenje. Letos pa bodo poleg koncertnih prireditev izvedli še tudi letni kino v amfiteatru v radenskem parku.

Skozi pomlad in vse tja v poletje bodo na različnih prizoriščih nastopili še Maraaya, Željko Bebek, Let3, Čuki, Nika Zorjan, Žan Serčič, Nina Pušlar, Miran Rudan s skupino InDesign, Marko Škugor, Lidija Bačić, Klapa Cambi, Domen Kumer in drugi. Od 15. aprila dalje bodo priredili tudi letni kino v amfiteatru v radenskem parku kjer si bodo filme lahko ogledali tako otroci kot tudi vsi odrasli obiskovalci.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.