19:55, ned, 19. Maj

FOTO: Zagnali so 16. Otroško varnostno olimpijado





S prvim predtekmovanjem, ki se je včeraj odvilo v Ormožu, se je začela letošnja Otroška varnostna olimpijada, ki jo na PU Maribor skupaj s partnerji pripravljamo že šestnajstič.

Gre za tekmovanje osnovnošolcev, ki na tak način pridobivajo dragocena znanja o varnosti na različnih področjih. Na območju Policijske uprave Maribor jih čaka še pet predtekmovanj, najboljše ekipe pa se bodo pomerile 23. maja v Kidričevem.

FOTO: Tatjana Breznik

V sklopu Otroške varnostne olimpijade bo potekala tudi 10. Štengijada. Gre za športni in humanitarni tek na Kalvarijo, ki bo 21. maja 2024 v Mariboru. Kot v preteklih letih, bodo tudi letos ekipe (tekmovalna trojka mora biti sestavljena iz predstavnikov obeh spolov) v obliki startnine prispevale sredstva za humanitarni namen, zbrani prispevki pa bodo letos namenjeni Center Gustava Šiliha Maribor, ki ga obiskujejo učenci s posebnimi potrebami.

Sredstva bodo namenili za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti ter udeležbo na športnih dogodkih na regijskih ter svetovnih igrah specialne olimpijade.

FOTO: Tatjana Breznik

Tudi otrokom s posebnimi potrebami namreč želijo omogočiti, da jim šport postane način življenja.

FOTO: Tatjana Breznik

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.