15:30, pon, 29. Apr

FOTO: Zaradi direktorice občinske uprave Rače – Fram poplavljena ulica?





Danes dopoldne je prišlo do gasilske intervencije v Občini Rače – Fram.

Gasilci so okoli 11.30 ure posredovali na Sadjarski ulici v Račah, kot zapišejo na strani Uprave za zaščito in reševanje RS, je meteorna voda ogrožala objekte, igrala in vrtove. Gasilci PGD Rače so izčrpali približno 40 kubičnih metrov meteorne vode.

Inšpekcijske službe niso preprečile navažanja zemlje?

Na nas so se obrnili krajani, ki menijo, da je do poplave prišlo zaradi spornega delovanja Karmen Kotnik, sicer v.d. direktorice občinske uprave na Občini Rače – Fram. Zapišejo sledeče: “Zaradi lobiranja in izrabljanje svojega položaja se je zgodilo to kar smo krajani napovedovali. In ja dobesedno nas je potopila saj inšpekcijske službe niso preprečile navažanja zemlje na njeno parcelo, ki jo je kupila saj ima ona sedaj položaj in pač lahko pač dela malo mimo po domače povedano.”

Voda ogrožala objekte

Danes se je stanje poslabšalo, tako da so bili na intervencijo poslani gasilci Rače. Občani dodajo: “Kar pa seveda problema ne bo rešilo. Prej se je voda razporedila po celem tistem ozemlju. Njena parcela je namreč velika cca. 900 m2 in jo je dvignila za cca 50 cm ob posedu kar pomeni, da je morala navozit več same zemlje na parcelo. Če to izračunamo čez prst je to cca dobrih 500 m3 zemlje. Plus tega je zelo vprašljivo če je to sploh šlo iz njenega računa ker so dela izvajali delavci gradbenega podjetja Predan, ki ima pogodbo z občino Rače.”

Občani se še sprašujejo kaj bo ukrenil novoizvoljeni župan: “Vse to ve sedaj novoizbrani župan Samo Rajšp in nas res zanima, kaj bo glede tega ukrenil ko priseže 8.6.2023. Glede na to, da smo ga podprli iz zaupali vodenje občine pričakujemo da bo jo odstavil in s tem delal po zakonu in protokolu ker vemo da tudi, če jo opozori to ne bo zaleglo saj se bo sklicevala na vse možno in izmikala tako kot se je sedaj da je podjetje prepisala na moža.”

Vsa dela v skladu z zakonodajo in inšpekcijsko odločbo

Glede situacije na njeni zemlji, smo povprašali tudi Karmen Kotnik. Odgovorila nam je: “Vsa dela na zemljišču, ki je v moji lasti, se delajo skladno z veljavno zakonodajo in inšpekcijsko odločbo, izdano na podlagi anonimne prijave sosedov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.