08:00, pet, 3. Maj

FOTO: Zaradi stanja na terenu svetujejo evakuacijo





Danes se je sestal občinski štab civilne zaščite občine Tolmin in zaradi slabe vremenske napovedi in sedanjega stanja v tej občini pripravil akcijski načrt za ukrepanje v prihodnjih dneh, med drugim sta poveljnik štaba Miha Vencelj in tolminski župan Alen Červ svetovala prebivalcem Baške grabe preventivno evakuacijo.

Agencija RS za okolje napoveduje, da se bo danes ponoči dež na zahodu okrepil in razširil nad vso Slovenijo. Pri tem bo ponekod tudi zagrmelo, pihal pa bo južni do jugozahodni veter. Jutri bo vreme po Sloveniji spremenljivo oblačno, pojavile se bodo tudi krajevne padavine, ponekod plohe in nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popldne obračal tudi na severno do severozahodno smer. Do večera bodo padavine ponehale. Ohladilo se bo.

ARSO je izdal tudi opozorilo: “Od ponedeljka zvečer do torka sredi dneva bo na širšem območju Julijskih Alp in njihovega predgorja lahko ponekod padlo več kot 100 l dežja na kvadratni meter.”

Na Tolminskem pozorni na problematične cestne odseke in vodotoke

Poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Občine Tolmin Miha Vencelj je dejal, da so na današnjem sestanku pregledali opravljena dela in stopili v stik z vzdrževalcem državne ceste in pogodbenimi podizvajalci, poroča Žurnal24ur.si. Ob izjavi za javnost pa je tolminski župan Alen Červ dejal, da vso pozornost namenjajo cestam in vodotokom, ki se že izkazali za problematične. Tja bodo prepeljali tudi težko mehanizacijo. Povezani so tudi že s Slovensko vojsko.  Urejajo tudi, da bodo lahko vozila nujne medicinske pomoči imela zagotovljeno možnost prevoza na lokaciji odtrgane ceste med Hudojužno in Podbrdom.

Sanacija po poplavah. Vir: Občina Tolmin, Facebook

Občani naj se preventivno evakuirajo že zdaj

Župan je občane na ogroženih predelih pozval, naj se evakuirajo. Meni, da če bodo čakali, da bo voda na vratih, bo že prepozno. Če pa se zdaj preventivne evakuacije ne more izvesti, naj upoštevajo vsa navodila pristojnih služb. Že danes bodo na terenu ekipe štaba civilne zaščite. Če bodo ugotovili na terenu, da je potreba po nujni evakuacije že prej, jo bodo tudi odredili. Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.