17:07, čet, 16. Maj

FOTO: Zgodba Jelene – gluhe dostavljavke hrane, ki kolesari po Sloveniji za dober namen





Jelena je gluha dostavljavka hrane, ki je prišla iz Estonije v Slovenijo, kjer že od leta 2020 dela za Wolt. Zdaj kolesari po slovenskih mestih in predstavlja delo dostavljavke in zbira prevožene kilometre za dobrodelno akcijo zbiranja denarja za Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani.

Jelena je sprva delala kot dostavljavka hrane, nato pa so jo zaposlili v Woltovi pisarni kot pomočnico. Na njeno željo se je podala ob četrti obletnici delovanja podjetja v Sloveniji po vseh slovenskih mestih, kjer ima to podjetje dostavo hrane. Naša ekipa jo je srečala na Ptuju, kjer se je ustavila pred Mestno hišo.

V začetnem času svojega dela pri Woltu je Jelena opravila več kot dva tisoč dostav in prekolesarila več kot devet tisoč kilometrov. Prišla je iz Estonije in se je, čeprav je gluha, naučila slovenščine. Uporablja znakovni jezik, naučila se je tudi brati iz ustnic, kar ji pomaga pri njeni komunikaciji z ljudmi. Že pred srečanjem na Ptuju je zapisala, da je rada delala na prostem, s kolesarjenjem je ohranjala tudi kondicijo.

Ker so jo ljudje velikokrat ustavljali in spraševali, kako poteka njeno delo modre herojke, se ji je porodila ideja, da bi prav ob četrti obletnici Wolta obiskala vsa slovenska mesta, kjer podjetje deluje. Tako je pripravljena skupaj z ekipo povedati, kakšno delo opravlja, kako se naroča in vse ostalo.

Svojo turnejo je začela na Primorskem, v Kopru, Izoli in Novi Gorici. Nato pa na Gorenjsko. Zdaj potuje po Štajerski, ustavila se je že na Ptuju, v četrtek bo v Mariboru. Pot jo pelje tudi v Prekmurje, na Koroško in na Dolenjsko. Spoznate jo lahko po njeni Woltovi opravi in kolesu Pony, ki so ga naredili posebej za njeno turnejo.

Na Ptuju smo izvedeli od direktorja Wolta Slovenije Clemensa Bruggerja, da je Jelena opazila razliko med slovenskimi mesti, saj je do zdaj videla več mest, tako tista, ki s primorskim značajem in podnebjem pritegnejo ljudi, kot tudi štajerska, ki prinašajo drugačen veter in značaj. Zelo je radovedna, zato jo zanima veliko stvari.

Direktor je sicer posebej povedal še. da bodo z dobrodelno noto pomagali ljubljanskemu Zavodu za gluhe in gluhoneme. Pri Woltu bodo namreč število vseh prevoženih kilometrov in opravljenih dostav podvojili in pretvorili v evre ter izkupiček kot donacijo nakazali Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, ki deluje na področju vzgoje in izobraževanja gluhih in naglušnih otrok in mladostnikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.