10:42, pet, 29. Mar

FOTO: Zlata lisica letos ne more biti v Mariboru





Organizatorji 54. Zlate lisice so razočarani, a proti naravi pač ne gre. Ker je na Mariborskem Pohorju premalo snega, so mednarodni smučarski zvezi FIS predlagali, da tekmovanje preselijo v Kranjsko goro.

V prvem delu proge je snega sicer dovolj, tudi do višine enega metra, a v nižinah, predvsem na Snežnem stadionu in v cilji strmini, je snega premalo, da bi lahko do pričetka tekmovanja (6.1.2018) zagotovili optimalne in varne pogoje za izvedbo 54. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju. Hans Grogl, snežni kontrolor mednarodne smučarske zveze FIS: “Varnost je na prvem mestu, še posebej v sezoni olimpijskih iger. V zgornjem delu, do starta slaloma, je snega dovolj in za to moram pohvaliti organizatorje, ki so opravili odlično delo. A v spodnjem delu je proga enostavno preozka, zato moram žal sporočiti, da na njej ni mogoče organizirati tekme za svetovni pokal. To bom sporočil direktorju svetovnega pokala Atleju Skaardalu, on pa se bo potem v dogovoru z organizatorji odločil, kako naprej.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora 54. Zlate lisice je potrdil, da bo potrjevanje selitve v Kranjsko goro zgolj formalnost: “Skaardalu bomo predlagali, da tekmo preselimo v Kranjsko Goro. Tam je snega dovolj in na Bledu smo že zagotovili dovolj sob za tekmovalke in vse spremljevalce. Zaradi tega se bodo stroški za prireditev sicer povečali, toda izguba za naše smučanje zaradi odpovedi bi bila še veliko večja.

Rdeča luč Mariboru, zelena luč Kranjski gori
Še med slalomom v Lienzu je direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal Mariborčanom prižgal zeleno luč z selitev Zlata lisice v Kranjsko goro. To bo sedma selitev Zlate lisice v Kranjsko Goro (1976, 1988, 1991, 2007, 2012, 2014) in skupno deveta (Badgastein 1974, Jahorina 1975) v več kot 50-letni zgodovini pohorskega pokala. Vilar, ki je sicer priznal, da je to težek trenutek za Mariborčane, pa je hkrati obljubil da bodo s prijatelji v Kranjki gori zagotovili spektakel. “Še največji izziv bo zagotovitev dovolj prostih sob na Bledu. Snega v Podkorenu je dovolj, proga je praktično že pripravljena. Naredili bomo vse, da bo Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlična športna prireditev in da bo po njej tudi njen finančni rezultat pozitiven,” je dejal Vilar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.