04:19, tor, 19. Mar

FOTO: Znane podrobnosti današnje evakuacije Ledne dvorane, več ljudi imelo zdravstvene težave





Gasilci GB Maribor posredujejo na intervenciji v Ledni Dvorani v Mariboru.

Kot nam je uspelo izvedeti, so bili gasilci obveščeni o tem, da je pri več osebah prišlo do slabega počutja, glavobola, in da sumijo na zastrupitev z amoniakom. Na kraju je tudi več reševalnih vozil. Po prvih informacijah direktorja Športa Maribora Ranka Šmigoca, uradno do zastrupitev ni prišlo, drži pa informacija, da je nekaj zaposlenih obšla slabost.

Osebe v športni dvorani občutile slabost 

Podrobnosti o dogodku so za naš medij pojasnili na Policijski upravi Maribor: “Policisti so bili danes obveščeni o tem, da naj bi več oseb začutilo slabost v športni dvorani na območju Maribora, vendar po doslej zbranih informacijah nihče ni bil odpeljan na zdravljenje. Na kraju so posredovali gasilci GB Maribor, zato predlagam, da se za več informacij v zvezi z intervencijo obrnete nanje. Policisti so opravili ogled kraja in bodo ukrepali glede na zbrane ugotovitve in v skladu s svojimi pristojnostmi.”

Gasilci objekt izpraznili 

O današnji intervenciji na strani Uprava za zaščito in reševanje RS navajajo: “Ob 8.14 so v Ledni dvorani v Mariboru zaznali vonj po amonijaku. Gasilci JZ GB Maribor so evakuirali objekt, premerili prisotnost nevarnih plinov v objektu in prepovedali vstop v dvorano do dokončne sanacije. Reševalci NMP Maribor so na kraju pregledali štiri osebe, ki so imele zdravstvene težave.”

Obrnili smo se na Ranka Šmigoca, direktorja Športa Maribor, ki nam je dejal: “V Ledni Dvorani smo imeli pripravljeno prizorišče v zvezi z dogodkom sindikata policije. Včeraj je v dvorani prišlo do napake na cevovodu, v celoti smo poskrbeli, da se je napaka nemudoma sanirala, je pa bilo pa nekaj hlapov v zraku. Danes je nekaj sodelavcem postalo slabo, a po prvih informacijah ni prišlo do zastrupitev. Izmerili so vsebnost amoniaka v zraku, a je pod mejno vrednostjo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.