01:48, pon, 20. Maj

Gajser in Pancar uspešna tudi v Italiji

Motokrosistu Timu Gajserju se že pošteno nasmiha nov naslov svetovnega prvaka v najmočnejšem razredu MXGP. Včerajšnjo dirko za VN Trentina je končal na drugem mestu, po tistem, ko je bil v prvi vožnji prepričljivo najboljši, v drugi vožnji pa si privozil četrti rezultat. Točke je v razredu MX2 dosegel tudi Jan Pancar.

Šestnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji. Karavana motokrosistov, ki se poteguje za točke svetovnega prvenstva, se je namreč iz Belgije preselila v Italijo. Iz Lommla so vozniki z mehke mivke prišli na zelo trdo podlago v Dolomitih, ki je nekoliko manj zahtevna ter je tekmovalcem nudila zelo dobre pogoje za čim boljši rezultat.

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Gajser se zahvaljuje navijačem za podporo

Tim Gajser je že v kvalifikacijah v razredu MXGP tekmecem dal vedeti, da je v imenitni formi. Prepričljivo jih je dobil in prvi izbiral štartno pozicijo. “Vedno se veselim dirk na tej progi, saj je najbližje Sloveniji. Žal letos ob stezi ne bo gledalcev, s čimer se moramo sprijazniti, vseeno pa bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirajo in stiskajo pesti zame. Steza je dobro pripravljena, na vrhu je malce mehka, spodaj pa je trda, zato bo zanimivo. Posebnih načrtov nimam. Tu želim uživati v vožnjah in če mi bo to uspelo, potem lahko pričakujem dobre stvari,” je bil dobre volje vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. V prvo vožnjo je Gajser štartal perfektno in na prvo merilno mesto pripeljal na prvem mestu. Takoj se je otresel tekmecev in jim z visokim tempom dirkanja ni pustil, da bi mu sledili. Suvereno je odvozil trideset minut in dva dodatna kroga ter v cilj pripeljal prepričljivo prvi.

Naslov svetovnega prvaka vse bližje

“Užival sem. Uspel mi je dober štart, nato sem pritisnil, da sem dobil prednost in kontroliral situacijo. Na koncu sem imel nekaj manjših problemov s tistimi, ki sem jih prehitel za krog, ampak izšlo se je tako, da sem zadovoljen,” je povedal slovenski motokros šampion po prihodu v cilj. V drugo vožnjo na 1550 metrov dolgo progo se Gajserju štart ni posrečil. Na prvo merilno točko je pripeljal na 9. mestu, ob koncu prvega kroga pa se je prebil na 7. pozicijo. Potem je potrpežljivo, a še vedno zelo agresivno lovil tekmece in se uspel zavihteti do 4. mesta. To mu je skupno na dirki prineslo mesto na zmagovalnih stopničkah, in sicer drugo. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima Gajser pred Antoniom Cairolijem pred zadnjima dvema dirkama 73 točk prednosti in se mu pošteno nasmiha naslov svetovnega prvaka.

Motokrosist Jan Pancar. Vir: AMZS

Pancar dvakrat do točk svetovnega prvenstva

Jan Pancar je vozil v razredu MX2. S kvalifikacijami je opravil na 20. mestu in v prvo vožnjo se je podal s skrajno notranjega štartnega položaja. Na prvo merilno mesto je pripeljal na 18. mestu, ob koncu prvega kroga pa je prišel na 13. mesto. Tri dirke v Lommlu se mu niso posrečile, zato je bil tokrat trdno odločen, da pokaže vse, kar zna in zmore. Vozil je pogumno in brez večjih napak ter je ciljno črto prve vožnje prevozil na 13. mestu. Tudi v drugo vožnjo se je Pancar pognal zelo hrabro in iz prvega ovinka prišel na 17. mestu, konec prvega kroga pa je končal na 16. mestu. Potem je vozil dokaj zbrano in si večjih napak ni privoščil, vseeno pa je malce zdrsnil po lestvici in se je v cilj druge vožnje pripeljal na 18. mestu. Skupno je na dirki osvojil 17. mesto, z novimi enajstimi točkami v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo razreda MX2 pa je napredoval na 20. pozicijo.

Sedemnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v razredih MXGP in MX2 bo že v sredo 4. novembra 2020. Prav tako bo potekala v Pietramurati, kjer se bo nato tekmovalna sezona sklenila z zadnjo preizkušnjo v nedeljo 8. novembra 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.