06:46, sob, 18. Maj

Gajser in tekmeci danes začenjajo novo sezono SP





V britanskem Matterley Basinu se bo danes začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu, ki so jo morali prejšnji teden zaradi neurja prestaviti. V elitnem razredu MXGP bo slovenski dirkač Tim Gajser, ki je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi, prvo tekmovalno vožnjo začel ob 14. uri.

Po dveh koronskih sezonah so se v vodstvu tekmovanja vrnili k staremu sistemu kvalifikacij v soboto in nedeljske dirke.

V elitnem razredu MXGP je bil v prvih kvalifikacijah nove sezone najboljši novinec, lanski svetovni prvak razreda MX2 Maxime Renaux. A z nekdanjim svetovnim prvakom elitnega razreda Gajserjem, slovenski dirkač je prejšnjo sezono končal na tretjem mestu, sta se do zadnjega borila za kvalifikacijsko zmago, Gajser pa je bil na koncu z minimalnim zaostankom drugi.

Na začetku sezone sicer manjka svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki še okreva po poškodbi in operaciji, namesto Nizozemca bo v tovarniški ekipi KTM na prvih dveh postajah sezone vozil Francoz Mathys Boisrame.

V razredu MX2 je slovenski predstavnik Jan Pancar, ki letos v karavani nastopa s svojo lastno ekipo. Prve kvalifikacije nove sezone je končal na 19. mestu. Najhitrejši je bil Nemec Simon Längenfelder.

Prva vožnja v razredu MXGP ob danes ob 14. uri, druga ob 17., v MX2 pa bodo dirkači nastopili ob 13. in 16. uri.

Po uvodu v Matterley Basinu se bo karavana naslednji teden preselila v Mantovo, 20. marca pa bo prva prekooceanska dirka v argentinski Villi La Angosturi.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.