06:29, čet, 25. Apr

Gajser odnesel brez zlomov





Motokrosist Tim Gajser, se je po nedeljski dirki svetovnega prvenstva v Latviji, kjer je doživel hud padec in bil prepeljan v bolnišnico, vrnil domov. Po vrnitvi je v UKC Maribor znova opravil preglede, ki so, tako kot pregled v Latviji, pokazali, da pri padcu ni utrpel nobenih zlomov.

Tim Gajser se je lažje poškodoval že pred odhodom na svetovno prvenstvo v Latvijo. “V četrtek si je na treningu zvil levo zapestje, posledično je v soboto na uradnem treningu pred kvalifikacijami bolj obremenil desno zapestje, zato mu je zategnilo levo roko,” je pojasnil oče in trener slovenskega motokrosista Bogomir Gajser.

Tim Gajser

Že v nedeljo je v prvi vožnji sledila nova nesreča, ko je Gajserju v nogo zapeljal španski tekmovalec Jose Butron. “To je bila nenavadna nesreča, videlo se je, da je Butron s polno hitrostjo zapeljal naravnost v Timovo nogo,” je povedal Bogomir Gajser. Takrat je bilo Timovo nadaljevanje vprašljivo. “Po padcu se je sicer pobral, vendar prvega kroga za tem najprej zaradi bolečin sploh ni mogel normalno odpeljati, a se je nekako zbral in končal prvo vožnjo,” še dodaja njegov oče.

Težavam ni bilo konca niti v drugi vožnji, ko se je zgodil padec, ob katerem je vsem zastal dih. Tim je zapeljal v naravnost v kanal in zamudil skok, ker ni vstal z motorja ga iz njega odbilo. Najprej je bil za trenutek v nezavesti, sedaj pa ima velike bolečine, posebno v prsnem košu. Bolijo ga tudi noge, praktično celo telo. Sam ne more ne leči, ne vstati, tudi leži težko. K sreči je z glavo in hrbtenico vse v redu. Kljub vsemu pa sta Tim in Bogomir Gajser optimista in verjameta, da bo Tim tekmoval že na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 21. maja v Nemčiji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.