15:08, pet, 29. Mar

Gajser tretji na Češkem





Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP v češkem Loketu zasedel tretje mesto. Pred njim sta končala le najboljša v skupnem seštevku, Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli. Gajser je bil v obeh vožnjah tretji, dvakrat je zmagal Herlings, Cairoli pa je bil obakrat drugi.

Tim Gajser
Tim Gajser

Najboljši motokrosisti na svetu so se po krajši indonezijski turneji, ta se je za Gajserja končala z drugim mestom na drugi dirki, spet vrnili v Evropo. V Loketu, kjer ga vselej spremlja veliko navijačev, je bil lani tretji, dvig forme in zanesljivi nastopi na zadnjih preizkušnjah pa so napovedovali, da bo Gajser tudi tokrat konkurenčen najboljšim. Pričakovanja so se uresničila; že sobotne kvalifikacije so pokazale, da bosta vodilna v SP Cairoli in Herlings razred zase, takoj za njima pa je bil že slovenski adut.

Današnja dirka ni bila nič drugačna. Obe vožnji sta imeli na zahtevnem terenu, ki ga je dodatno otežil še dež, ki je namočil dirkališče, podoben razplet. Start je najbolje uspel vodilnemu dvojcu v SP, Gajser pa je bil tretji. V prvi vožnji je bil Herlings spredaj z veliko prednostjo, Gajser pa relativno blizu Cairoliju, po drugi stani pa je brez težav nadzoroval četrtega Clementa Desalla. Po drugem startu je bilo podobno, Nizozemec je hitro prišel do udobne prednosti, Cairoli pa ni dovolil napada na drugo mesto. S tretjo stopničko se je moral tako na drugi vožnji kot na dirki zadovoljiti Gajser, ki pa ne more biti razočaran. Dobil je novih 40 točk, s katerimi se je še nekoliko približal tretjemu mestu v skupnem seštevku SP. Tam je še vedno Francoz Desalle, danes šesti, ki je dobil osem točk manj kot Slovenec, Gajser pa zdaj za njim zaostaja še 29 točk (479-450). Na vrhu je vodilni Herlings pri 633 točkah, Cairoli jih ima 603.

Na dirki v Loketu so prvič v tej sezoni nastopili trije slovenski dirkači, a sta preostala dva, tako Jernej Irt kot Klemen Gerčar, ostala brez točk. V prvi vožnji je bil višje Irt, na dirke se je vrnil po nekajtedenskem premoru zaradi poškodbe, ki je bil 25., Gerčar pa 29. V drugi pa sta vlogi zamenjala, saj se je tako želeni dvajseterici s točkami približal Gerčar na 24. mestu, medtem ko je bil Irt 34. Na dirki pa je bil skupno Gerčar 26., Irt pa 34.

Sezona SP se bo nadaljevala 5. avgusta v belgijskem Lommelu.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.