16:01, sob, 18. Maj

Gajser v Mantovi četrti, Pancar brez točk, a ostaja v najboljši dvajseterici

V Mantovi so imeli motokrosisti na sporedu deveto preizkušnjo za točke svetovnega prvenstva v letošnji sezoni. Najboljši motokrosisti, ki tekmujejo za točke svetovnega prvenstva, so po dvotedenskem premoru znova zagnali motorje. V Mantovi so imeli na programu prvo od skupaj treh dirk v tednu dni na tem prizorišču. Slovenijo sta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Tim Gajser, branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP, je v preteklih dneh doma trdo in zavzeto treniral, kar nekaj časa pa je posvetil štartom, ki se mu na zadnjih treh dirkah v Faenzi niso posrečili. V kvalifikacijah je postavil najboljši čas in je prvi izbiral mesto na štartni rampi. Prvo vožnjo je začel nepričakovano slabo, saj se je zapletel v padec moštvenega kolega Mitchella Evansa in je na prvo merjenje časa pripeljal šele enaindvajseti. To je pomenilo v nadaljevanju divje lovljenje tekmecev pred njim in ciljno črto je ob koncu prevozil na 8. mestu. Druge vožnje se je Gajser nato lotil bistveno bolje. Štartal je tako kot zna in prvo merilno mesto prečkal tretji. Nato je nekaj časa potrpežljivo čakal na priložnost za prehitevanje in jo dočakal v sedmem krogu, ko se je prebil na prvo mesto, ki ga nato ni več izpustil iz rok.

Jan Pancar med dirko. Vir: AMZS

Pancar brez novih točk
Jan Pancar v šibkejšem razredu MX2 se v kvalifikacijah ni izkazal, saj je dosegel šele 27. čas. V prvo vožnjo se je podal dokaj zadržano in nikakor ni uspel dvigniti tempa dirkanja na zahtevni progi, da bi se prebil med dvajseterico, ter je skozi cilj pripeljal na 25. mestu. Tudi druga vožnja ni šla po njegovih željah. Prvo merilno mesto je prevozil šele osemindvajseti, na koncu pa je zasedel 29. mesto ter tudi v drugo ostal brez novih točk v skupni razvrstitvi točkovanja za svetovno prvenstvo. Skupno na dirki je pristal na 32. mestu, kar ni prav lep obet za še dve dirki, ki bosta na tem prizorišču v naslednjem tednu.

Deseta dirka sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu v razredih MXGP in MX2 bo znova v Mantovi, in sicer že v sredo 30. septembra 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.