18:44, ned, 19. Maj

Gajser v Mantovi na predzadnjem dejanju sezone





Danes bo na sporedu predzadnja dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP Tim Gajser ima pred zadnjima postajama le točko zaostanka za vodilnim Francozom Romainom Febvrejem. Prva vožnja dirke za VN Lombardije v Mantovi se bo začela ob 12.15.

Boj za naslov prvaka že dolgo ni bil tako zanimiv: pred zadnjima postajama sezone 2021 imajo skoraj povsem enako izhodišče trije dirkači. Vodi Febvre s 614 točkami, Gajser jih ima 613, Nizozemec Jeffrey Herlings pa 611.

Teoretično bi sicer odločitev o prvaku padla že danes, če bi Febvre zmagal v obeh vožnjah, njegova tekmeca pa bi ostala praznih ali skoraj povsem praznih rok. A precej bolj verjetno bo o tem, kdo bo svetovni prvak v tej sezoni, odločala zadnja dirka, ki bo znova v Mantovi v sredo.

V MXGP še vse odprto

Na zadnjih dveh dirkah v Mantovi bo skupno na voljo še zadnjih 100 točk v sezoni.

Medtem ko je v MXGP še vse odprto, pa je prvak v razredu MX2 že znan. Francoz Maxime Renaux ima po dirki v Trentinu že neulovljivo prednost pred rojakom Tomom Viallejem. Slovenski dirkač Jan Pancar bo v Mantovi lovil nove, s katerimi bi morda lahko izboljšal skupno 20. mesto v SP, kjer ima do zdaj 108 točk.

Vožnji dirke za VN Lombardije v razredu MXGP bosta ob 12.15 in 15.10, v razredu MX2 pa ob 11.15 in 14.10.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.