16:50, pet, 29. Mar

Gajserju odpovedal motor na drugi vožnji dirke v motokrosu v Latviji





Peta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je prinesla zmago slovenskega šampiona Tima Gajserja v prvi vožnji, v drugi vožnji pa mu je žal odpovedal motor. Zelo dobro pa se je v šibkejšem razredu odrezal Jan Pancar.

V Kegumsu je bila tretja dirka zapored v tednu dni, skupno pa peta, ki je štela za točke svetovnega prvenstva. S progo Zelta Zirgs v Latviji sta se vnovič spopadla Tim Gajser in Jan Pancar. Gajserju, ki je sicer aktualni svetovni prvak v razredu MXGP, v sredo ni uspelo izpolniti načrta. Čez vikend pa je pokazal, kaj zna in zmore. V kvalifikacijah je dosegel peti čas, pri prvi dirki dneva se je podal silovito na progo. V prvi zavoj je pripeljal na prvem mestu in nato tega ni več izpustil iz rok. Suvereno si je privozil zmago, s katero je bil zelo zadovoljen.

Tim Gajser. FOTO: Avto-moto zveza Slovenije

Tudi na drugo vožnjo se je zelo agresivno podal s štartne rampe in vnovič prvi prišel v prvi zavoj, nato pa ga je prehitel Antonio Cairoli. A Italijan je še pred koncem prvega kroga storil napako in Gajser je nekaj časa vozil na prvem mestu, potem pa ga je prehitel Jeffrey Herlings. Slovenski as je kar nekaj časa vozil na drugem mestu, v osmem krogu pa se mu je primerila napaka in mimo njega je zdrvel Cairoli, nato pa še Arminas Jasikonis, za nameček pa ga je žal izdal še motor, zaradi tega je nato odstopil. V skupnem seštevku je Gajser ostal na drugem mestu, a mu je Herlings s točkami pošteno ušel.

Pancar najvišje do sedaj v sezoni

Jan Pancar se je na tretjo zaporedno latvijsko preizkušnjo podal z 22. mesta, ki ga je dosegel v kvalifikacijah. V prvi vožnji je pokazal, da je progo v Kegumsu v tednu dni dobro spoznal. Na progi je deloval na motorju čvrsto in odločno ter si je privozil 17. mesto, s tem pa štiri nove točke v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo. Opogumljen z dobro predstavo s prve vožnje je v drugo Pancar štartal malenkost slabše, a je nato dvignil ritem ter se še drugič vpisal med dobitnike točk svetovnega prvenstva. Ciljno črto je tokrat prečkal še mesto višje, kot v prvi vožnji in potrdil, da je dobro pripravljen za nadaljevanje prvenstva, ki sledi v septembru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.