10:41, pet, 26. Apr

Ganljiv zapis medicinske sestre: Nujno potrebujejo več medicinskih sester za otroke z rakom





“Sestre, pomagajte junakom – oddelek še vedno potrebuje dodatne kadre,” so zapisali na Facebook strani Društva Junaki 3. nadstropja.

Junaki 3. nadstropja so otroci, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. Gre za otroke z rakom.  Danes so na Facebooku delili zapis medicinske sestre Rahele, ene izmed sester, ki skrbijo za Junake, kot pravijo svojim otrokom, ki so hudo zboleli za rakom in se zdravijo na tem oddelku. Na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo namreč še vedno primanjkuje medicinskih sester in diplomiranih zdravstvenikov. Zato upajo, da bo njen zapis spodbudil koga, da se pridruži srčni ekipi.

Sestra Rahela: “Biti ob junakih je privilegij”

“Delo na našem oddelku res ni enostavno, je pa zelo zahtevno in predvsem čustveno izčrpajoče, vendar to, da pomagaš nekomu, ki je v stiski, so res neprecenljivi občutki. Videti vse te male in velike borce, kako vztrajajo, se borijo in znajo kljub težkim okoliščinam še vedno ohraniti neverjetno srčnost, je velik privilegij. Hvaležnost staršev in otrok daje mojemu dnevu smisel in vsakodnevno motivacijo,” je zapisala medicinska sestra Rahela. “Pogosto od staršev slišimo, da smo zaposleni kot njihove družine. To se občutki, ko se skupaj veselimo malih in velikih zmag, ko objeti jočemo ob porazih, izgubah. Ponosna sem, da sem del tako srčne ekipe, kjer s skupnimi močmi poskušamo vsaj nekoliko olajšati to težko potovanje, čez katerega gredo “naši” borci in njihove družine.” je še dodala.

V društvu se sestri Raheli zahvaljujejo za vse objeme in nasmehe Junakom.

Objavili so tudi povezavo do razpisa za delovno mesto. Najdete ga TUKAJ.

Na spletni strani samega društva pa imajo tudi poseben zavihek, ki so ga namenili medicinskim sestram, kjer objavljajo zapise Junakov, staršev in osebja, ki skrbi za Junake. Ta je dostopen na TEJ POVEZAVI.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.