02:55, pon, 20. Maj

Ganljiva izpoved: Dekle v okolici Ormoža umrlo na tirih, bila je žrtev nasilja





14. septembra se je v okolici Ormoža zgodila tragedija. Vlak je do smrti povozil dekle. Na Facebooku je zaokrožila zgodba o dekletu, ki si je vzelo življenje. Dlje časa je bila žrtev nasilja, a o tem ni govorila na glas. Zapirala se je vase in trpela.

“14. september, 15.36, prevrtimo osem minuti nazaj, ker se je tik pred koncem vse začelo. Govorim o deklici, ki je po korona krizi doživljala marsikaj. Takrat še kot osnovnošolka. Zaznano je bilo marsikaj. Od zalezovanja, do najstniškega nasilja, tudi izsiljevanja. Dekle je doživljajo grožnje, še danes se ne ve zakaj, čeprav je bilo marsikaj ugotovljeno,” je dejal moški v posnetku in poudaril, da bi nasilje delavci šole opaziti: “Razen mask in ostalih covid stvari ni bilo pomembno nič drugega.”

“Bolečina v dekletu se je kopičila”

“Ni vse jasno, a marsikaj se odkriva. Dekle je bilo mirno, ljubko, nadarjeno in takšni navadno izstopajo, zaradi tega kar počnejo. Ravno takšni so vredni, da ostanejo, kot vsi. Naši mladi. Naši otroci. Kljub nadarjenosti je dekle imelo druge skrbi. Imela je življenje pred seboj,” pove.

“Bila so SMS sporočila, nihče ni videl tega. Tako močna in mlada je bila. Ni povedala. Dokler se nekega dni ni čisto zlomila. Povedala je, da naj bi bila posiljena s strani vrstnikov. Ne le enega. Kdo ve kje in kaj se je natančno dogajalo. Očitno se pri tem ni zaključilo,” pove v nadaljevanju.

Tistega dne se je zgodilo. Dekle je bila po šoli na poti domov, a se je obrnila. “Moralo se je nekaj zgoditi. Obrnila se je, kljub temu, da je bila odločena, da gre domov. Šla je nazaj. Po kaj, zakaj, morda s kom, ali čisto sama. To bo prišlo na dan. Zakaj je šla na tire se še danes ne ve. Vendar vse ne more biti naključje.”

Celotno izpoved si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.