21:55, ned, 5. Maj

Gasilci izgubili enega najbolj priljubljenih članov, preminil je nekdanji poveljnik in predsednik





lz Ljutomera je prišla žalostna vest, da je v noči med petkom in soboto v 82. letu umrl eden najbolj znanih prleških gasilcev in dolgoletni gasilski mentor, častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Stanislav Hunjadi, poroča portal Bakos.

Opravljal je številne visoke gasilske funkcije, prejel pa je tudi veliko priznanj, nagrad in odlikovanj. Stanko ali kot so ga gasilci in prijatelji radi klicali Striček, je bil rojen septembra 1942, v gasilske vrste pa se je včlanil že kot 15-letnik, leta 1957. Z izobraževanjem je dosegel čin višjega gasilskega častnika, navaja Bakos.

Bil je tudi v štabu civilne zaščite

V gasilski organizaciji je opravljal pomembne funkcije tako v ljutomerskem društvu, na nivoju Gasilske zveze Slovenije kot tudi v pomurski regiji. Opravljal je funkcije poveljnika in predsednika PGD Ljutomer, 27 let je bil poveljnik Gasilske zveze Ljutomer. Kar 27 let je bil tudi član občinskega štaba Civilne zaščite občine Ljutomer, zadolžen za požarno varnost.

Pogreb pokojnega Stanka Hunjadija bo v sredo, 31. januarja, ob 16. uri na ljutomerskem pokopališču, še navedejo na portalu Bakos. Iskreno sožalje vsem žalujočim tudi iz našega uredništva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.