07:10, tor, 21. Maj

Glovo presenetil z novico: V Sloveniji ne bodo več ponujali dostave





Podjetje Glovo, ki je v Sloveniji od 10. maja ponujalo storitve dostave v Sloveniji, je sporočilo, da ne bodo več poslovali.

Glovo, večkategorijska platforma, ki v Sloveniji deluje od leta 2021, po ponovni oceni investicijskih prioritet podjetja sporoča, da bo z 10. majem 2024 prenehala delovati v Sloveniji.

“Po temeljitem premisleku smo sprejeli odločitev, da zaključimo z delovanjem v Sloveniji. V prihodnje bo podjetje Glovo svoje naložbe usmerilo v krepitev svojega položaja v 23 državah, v katerih deluje, kar nam bo omogočilo boljše storitve za milijone strank, ki dnevno uporabljajo aplikacijo Glovo. Zahvaljujemo se naši ekipi in lokalnim deležnikom, ki ga sestavljajo stranke, partnerji in dostavljalci, za njihovo predanost in prispevek k rasti družbe Glovo v Sloveniji v zadnjih letih. Zavezujemo se, da bomo za vse deležnike zagotovili čim bolj gladek postopek prenehanja,” je dejala Ana Fraile, generalna direktorica družbe Glovo Slovenija.

Kaj bo z zaposlenimi?

Družba Glovo se je zavezala, da bo v tem prehodnem obdobju podpirala svoje zaposlene. To se bo odražalo v iskanju ustreznih delovnih mest v drugih pisarnah Glovo in z zagotavljanjem odpravnin, ki presegajo zakonski minimum. Vsi dostavljalci, partnerji in stranke bodo obveščeni o zaprtju in bodo od podjetja Glovo prejeli ustrezna sporočila.

Jugovzhodna Evropa je za podjetje Glovo ena ključnih regij. Podjetje ostaja zavezano poslovanju v preostalih državah, kjer trenutno deluje, in verjame, da bo ta odločitev okrepila položaj platforme na drugih trgih.

O podjetju Glovo

Glovo je pionirska večkategorijska aplikacija, ki povezuje uporabnike s podjetji in dostavljalci ter ponuja storitve na zahtevo iz lokalnih restavracij, živilskih trgovin in supermarketov ter trgovin na glavnih ulicah. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2015 v Barceloni in deluje v 23 državah v Evropi, Srednji Aziji in Afriki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.