21:42, pon, 17. Jun

Golob: Kandidat Svobode za evropskega komisarja Tomaž Vesel

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je danes na festivalu Svobode predstavil strankinega kandidata za evropskega komisarja. To je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Golob je poudaril, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju. Ob tem je poudaril, da je neizmerno ponosen na dosežke Gibanja Svoboda.

Predsednik največje vladne stranke je dejal, da je bil Vesel v “temnih časih” pripravljen izpostaviti “svojo glavo”. Svobodo lahko promoviramo vedno, ne samo takrat, ko je lepo in ko zmagujemo, je dodal. Vesel je po njegovih besedah tudi dokaz, da ni nič nemogoče.

Vesel se je zahvalil za priložnost biti kandidat za evropskega komisarja. Po njegovi oceni gre za pomembno funkcijo, na kateri bi sam izkoristil vse, kar je počel celo življenje. Poudaril je, da verjame v vrednote, ki jih je treba promovirati v Evropi. Če bo postal evropski komisar, ne bo delal le za svojo osebno korist, je napovedal. “Mogoče kdo misli, da so to seveda samo privilegiji, ampak je tudi veliko odrekanja in sem pravzaprav zrel za to, da dam vse, kar znam, v dobro Slovenije in državljanov Evropske unije,” je poudaril.

Golob se je sicer v svojem nagovoru med drugim spomnil začetkov Gibanja Svoboda, ki da so bili težki, in na zmago stranke na volitvah v DZ. “Včasih, ko poslušam medije, uspejo še mene prepričati, da v resnici nismo kaj dosti naredili v teh dveh letih. In potem si vzamem v roke zvezek in si pogledam, kaj je bilo zastavljeno in kaj je bilo narejeno,” je dejal in dodal, da je neizmerno ponosen na to, kar je Gibanju Svoboda uspelo v dveh letih, pa tudi na ministre, poslance, člane lokalnih odborov in podpornike stranke.

Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda so se danes zbrali na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru. V največji vladni stranki želijo sicer na festivalu, za katerega se nadejajo, da bo postal vsakoletni tradicionalni dogodek stranke, na “sproščen, zabaven, duhovit in družaben način” predstaviti dosedanje delo stranke in njene cilje v prihodnosti, je pred današnjim dogodkom za STA povedal poslovni direktor stranke Peter Majerle.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.