09:58, sob, 4. Maj

Gondola na Pohorje še vedno ne deluje, kdaj bo, ne vedo





Letos se je zgradila vmesna postaja krožne kabinske žičnice, dela so že nekaj časa končana, gondola pa še vedno ne obratuje. Na Marprom smo naslovili vprašanja zakaj je temu tako?

Služba za odnose z mediji na Javnem holdingu Maribor, za Lokalec.si odgovarja: “Po uspešno zaključeni izgradnji vmesne postaje krožne kabinske žičnice (KKŽ) podjetje Marprom iz Skupine JHMB še vedno čaka na izdajo potrebnih dovoljenj. Pri tem točnega datuma ponovnega začetka obratovanja KKŽ trenutno še ne more napovedati, saj postopki izdaje teh dovoljenj niso v domeni Marproma.”

Oktober se končuje, gondola pa še stoji 

Naslovili smo tudi vprašanja, kakšna dovoljenja čakajo, ter kakšne so njihove napovedi za zagon, pa na to niso odgovorili, poslali so nam povezavo za sporočilo za medije, ki je bilo objavljeno na njihovi spletni strani že pred časom, in kjer navajajo, da bo pohorska vzpenjača začela obratovati takoj po pridobitvi omenjenih dovoljenj, kar bi se po pričakovanjih lahko zgodilo v drugi polovici oktobra ali proti koncu oktobra.

Glede na to, da smo vstopili v zadnji teden oktobra, so kot kaže njihove napovedi preveč optimistične, na naša vprašanja kako trenutno kaže s pridobitvijo dovoljen, pa niso odgovorili.

Podjetje Marprom iz Skupine JHMB kot upravljavec, mora sicer pridobiti uporabno dovoljenje in nato dovoljenje za obratovanje. Ministrstvo za naravne vire in prostor mora Marpromu izdati uporabno dovoljene, Ministrstvo za infrastrukturo pa dovoljenje za obratovanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.