13:48, pet, 3. Maj

Gorenje Velenje – Maribor Branik 25:26





Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 8. kroga končnice v 1. NLB Leasing ligi v skupini od 1. do 6. mesta izgubili z mariborskim Branikom s 25:26 (13:14).

rk maribor branik

* Rdeča dvorana gledalcev 450, sodnika: Klančar in Perazanović (oba Ribnica).
* Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, Brglez, N. Cehte 1, Medved 6 (1), S. Burić 2, Skube, Golčar 4, Šoštarič 3, Papež, Vrečer, Gams 2, Nosan, Oštir, Dujmovič 7 (1), Bećiri.
* Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Žmavc, Kaleb 1 (1), Jamnik 2 (1), Poklar 1, Razgor 4 (2), Kodrin, Hrastnik 5, Fidel 1, Zarabec 4 (1), Kleč 3, Marić 4.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (2), Maribor Branik 8 (5).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Maribor Branik 8 minut.
* Rdeč karton: /.

Mariborčani so Velenjčanom v skupini od 1. do 6. mesta odščipnili že tretjo točko, za branilce državnega naslova pa je še bolj boleče dejstvo, da so v končnici zapravili lepo zalogo petih točk, ki so si jih imeli po prvem delu državnega prvenstva pred drugouvrščenimi Celjani. Ti so – ob enakem številu točk in dvema krogoma pred koncem končnice – zdaj na prvem mestu, kot vse kaže pa bo odločitev o prvaku padla šele v zadnjem krogu (23. maja), ko Celjani prihajajo v Rdečo dvorano.

V izjemno razburljivem in izenačenem dvoboju je bilo na koncu več preudarnosti na strani izbrancev gostujočega trenerja Marka Šibile, junak dvoboja pa je bil občasni slovenski reprezentant Simon Razgor, ki je zadel sedemmetrovko po koncu igralnega časa in postavil končni izid 26:25 v korist Mariborčanov.

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Gašper Hrastnik s petimi goli, po štiri so dosegli Razgor, Miha Zarabec in Marino Marić. Marko Dujmovič je za domačo ekipo dosegel sedem, Niko Medved pa šest zadetkov.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, mariborska pa v Celju. Obe tekmi bosta v petek, 16. maja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.