04:48, pet, 26. Apr

Gostinci presenečeni nad strogimi pogoji za odprtje gostinskih lokalov





Vlada je te dni na novo sproščala ukrepe tudi v panogi gostinstva in turizma. Pri tem pa so predvsem gostinci presenečeni nad strogimi pogoji, naši bralci pa so že ob sproščanju ukrepov prejšnjega tedna bili prav tako kritični.

Tako bodo v treh rumenih regijah od jutri naprej odprli gostinske lokale tudi v notranjosti, a pod strogimi pogoji. V oranžnih regijah pa bodo odprte terase. Mnenja Slovencev so precej deljena, sploh zaradi tega, ker je določeno, da bodo lahko v gostinske lokale vstopili le gostje, ki so preboleli covid-19, ali pa tisti, ki so cepljeni proti temu virusu, oziroma tisti z negativnim testom.

V naši prejšnji anketi smo zbrali mnenja bralcev o sprva enotedenskemu odpiranju teras in lokalov gostinskih lokalov v nekaterih regijah. Prevladal je odgovor, da naj odprejo vse gostilne, tudi notranje prostore, in postavijo pogoje za to. Za ta odgovor se je odločilo 36 odstotkov sodelujočih. A v teh dneh zagotovo neprijetno preseneča odločitev vlade, kako strogi pogoji bodo veljali za vstop v gostinske lokale.

Na drugem mestu v anketi je odgovor, da bo zelo malo gostincev lahko ob prejšnjih pogojih imelo odprte terase. Zanj se je odločilo 18 odstotkov sodelujočih.  Da pa so komaj čakali, da se bodo lokali odprli, pa je odgovorilo 15 odstotkov sodelujočih. Kako so se odločili za ostale odgovore, je razvidno iz slike rezultatov ankete. Nekateri dvomijo, da se bodo gostinci lahko opomogli pri takem odpiranju in pogojih, nekateri menijo tudi, da bodo morali gostinci tudi vračati subvencije, ki so jih dobili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.