04:45, pet, 26. Apr

Gregorčičeva: Znova spremenili projekt na prvotno zastavljenega, po pritožbah, pa se župan hvali, kako je prisluhnil občanom





Ob napovedi prenove Gregorčičeve ulice so na mariborski občini dejali, da bo območje celovito preurejeno: več površin za pešce in kolesarje ter obljubili več zelenih površin. Napovedali so tudi, da bo parkirnih mest bistveno manj.

Projekt, FOTO: MO Maribor

Po spremembi projekta na lastne roke se župan hvali, kako je prisluhnil željam stanovalcev

A načrt so na občini na svoje roke spremenili, odločitev pa sprva komentirali tako, da ne želijo, da bi zakrivala obnovljeno fasado. Občani so se takoj odzvali in želeli, da na Gregorčičevi zasadijo obljubljena drevesa. Kot smo poročali, pa naj bi bil pod spremenjenim projektom podpisan podžupan Mestne občine Maribor, Samo Peter Medved, ki je županu ponudil svoj odstop, a ga ta ni sprejel. 

FOTO: Igor Jurišič

Projekt je bil ponovno spremenjen in včeraj so na severni strani Gregorčičeve naposled le posadili 11 gabrov, na južni štiri. Na mariborski občini so nam dan pred posaditvijo dejali, da je župan ponovno prisluhnil željam in pozivom stanovalcev po ozelenitvi prenovljene ulice in skladno s projektno nalogo, strokovnimi službami in projektanti del odločil, da se drevesa posadijo

“Skupaj zvišujemo kakovost bivanja v našem mestu. Prisluhnil sem željam in pozivom stanovalcev na Gregorčičevi ulici po ozelenitvi prenovljene ulice in skladno s projektno nalogo, strokovnimi službami in projektanti del odločil, da se drevesa posadijo,” se je na družbenih omrežjih pohvalil župan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.