19:17, ned, 28. Apr

Greifoner novi župan Starš





V občini Starše je v drugem krogu nadomestnih županskih volitev – po do sedaj znanih neuradnih podatkih – zmagal Stanislav Greifoner.

Danes je v Občini Starše potekal drugi krog nadomestnih volitev za župana Občine Starše. Tako je 3.439 volilnih upravičencev na osmih voliščih odločalo med kandidatko Natašo Petek in kandidatom Stanislavom Graifonerjem. Volitev se je udeležilo 1918 ali  55,77 % volilnih upravičencev. Volivci so odločili, da bo do rednih lokalnih volitev Občino Starše vodil Stanislav Greifoner, saj je prejel 52,40 % ali 1005 glasov, Nataaša Petek je zabeležila 913 glasov.

V prvem odzivu je nov župan Občine Starše Stanislav Greifoner povedal: “Najprej bi se seveda zahvalil vsem volivcem, ki so mi podelili glas in so v meni prepoznali človeka, s katerim upam da bo šla občina uspešno naprej.” Meni da v prvi vrsti je odločila njegova angažiranost: “Morebiti mi je na roke šla tudi večja medijska pozornost in več medijskega prostora, kjer sem lahko tudi javno pojasnil svoja stališča. Eno z drugim je pripeljalo do tega, da sem zmagal. ”

Več pa v spodnjem videoposnetku.

https://www.facebook.com/televizijabktv/videos/699827684222846/

Svoje misli je strnila tudi protikandidatka Greifonerja, Nataša Petek: “Odločitev je padla, ljudje so se odločili. Kljub slabemu vremenu so odšli na volišča, za to se jim iskreno zahvaljujem, največja zahvala gre mojim domačim, družini, prijateljem in znancem, ki so mi stali ob strani in me podpirali. Posebej hvala pa tudi tem, ki so me podprli na volišču.”

Več pa v spodnjem videoposnetku.

https://www.facebook.com/televizijabktv/videos/343483256763481/

V Občini Starše so sicer nadomestne volitve organizirali po tem, ko je letos poleti umrl župan Bojan Kirbiš, ki je občino vodil več let. Za županski položaj do konca mandata, ki se izteče čez dve leti, se je v prvem krogu potegovalo sedem kandidatov. Tudi v prvem krogu je s skoraj 30 odstotki bil na prvem mestu Greifoner, njegova protikandidatka je v prvem krogu prejela 24 odstotkov glasov, tretji je bil Aleksander Furek, četrti Domen Majcen, peti Miran Čuš, šesti Jožef Gojčič, sedmi pa Aleš Bandur.

Druge novice

Comments

  • BOJAN MARČIČ

    11 oktobra, 2020

    Edini pametni kandidat za župana in naš družinski favorit in zmagovalec. Čestitamo…

    Replay
  • andrej mlakar

    11 oktobra, 2020

    iskrene čestitke in veliko uspeha

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.