15:30, ned, 19. Maj

Grozljivo: V Mariboru ukradli sedem labodjih mladičkov





Na nas se je že pred časom obrnila Sabina, ki veliko časa nameni skrbi labodom v Mariboru.

Posredovala nam je sporočilo sprehajalca v Melju. “Velikokrat se sprehajam ob Dravi. V Melju blizu jezu je gnezdila labodka. V nedeljo 5. 5. 2024 je že imela 7 mladičkov, eno jajce je še bilo v gnezdu, včeraj 6.5.2024 pa ni bilo nikjer nobenega mladička več!”

Po razgovoru s prostovoljkami, ki skrbijo za labode smo izvedeli, da je izgleda res čez noč izginilo vseh 7 mladičkov, pojasni Sabina. Danes popoldan bo odšla prostovoljka ponovno na lokacijo. Ji je bilo pa že včeraj sumljivo, da sta bila laboda starša zelo daleč stran od gnezda, kamor 3 dni starih mladičev gotovo ne bi peljala, doda.

Danes pa je druga prostovoljka opazila mlajšega moškega pri gnezdu pri Mariboxu, ki se je smukal okoli gnezda, s prazno vrečo v roki, ko je videl, da prihaja prostovoljka se je obrnil in odšel v avto, še nekaj časa jo je opazoval iz avtomobila in ko je videl, da prostovoljka ne bo odšla, odpeljal s parkirišča, dodaja. “Bojimo se, da bodo jajca oz. mladički izginili tudi iz tega gnezda.”

“Mariborčani, nam bo uspelo obvarovati labodja jajca in že izležene mladičke? Za 7 majhnih dušic je izgleda že prepozno,” pozove. Pozivamo vas, če opazite koga sumljivega okrog gnezd, da pokličete policijo, si zapišete registrsko tablico “sumljivega avtomobila”.. Poudarila je, da bodo namestili tudi kamere.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.