21:50, čet, 18. Apr

Grožnje in pritiski na osebje zdravstvenega doma zaradi testiranj na covid-19





Zaradi različnih zahtev pacientov, groženj in pritiskov na zdravstveno osebje Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, tako na Vstopni točki COVID-19 kakor tudi na ostalih lokacijah, kjer zavod organizira množični odvzem brisov za potrditev okužbe z virusom SARS CoV-2 s hitrim antigenskim testom, so se odločili, da o tem obvestijo javnost in in da bodo žalitve in nasilje prijavili pristojnim organom. 

Testiranje na covid-19

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor testiranje prisotnosti virusa SARS-CoV-2 izvaja s hitrimi antigenskimi testi izključno na način brisa nosnega dela žrela. V primeru, da odvzem brisa nosnega dela žrela pri pacientu ni mogoč oziroma da pacient sam zavrača odvzem brisa nosnega dela žrela, mora zdravstveno osebje na odvzemnih mestih zahtevati predložitev izvida/mnenja osebnega zdravnika (temelječ na izvidih ustreznih specialistov), so razložili v Kriznem štabu COVID-19 mariborskega zdravstvenega doma in dodali: “Za takšne izjemne primere bo Zavod po predhodnem dogovoru organiziral odvzemno mesto, kjer se bodo, po predhodnem naročilu, izvedli ustrezni brisi.”

Izpostavili so še: “V času, ko smo zdravstveni delavci še posebej obremenjeni zaradi težke epidemiološke situacije, vedno težje prenašamo naraščajoče psihično in fizično nasilje s strani pacientov. Vljudno prosimo za potrpežljivost, v primeru žalitev, oziroma kakršnega koli nasilja, bomo vsako takšno dejanje dolžni prijaviti pristojnim organom.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.