13:11, sob, 27. Apr

GSKŠ Ruše organizira Srečanje mladih kemikov in 27. državno tekmovanje kemijskih tehnikov





Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo Ruše, 28. marca 2024, v Rušah organizira Srečanje mladih kemikov in 27. državno tekmovanje kemijskih tehnikov.

Ob tej priložnosti se bodo na GSŠKF Ruše kakor tudi v širšem lokalnem okolju zvrstili številni kemijski strokovni in tudi družabni dogodki. Udeleženci srečanja bodo dijaki srednjih kemijskih šol v Sloveniji ter vabljeni gostje tako iz šolstva, kemijske panoge, kakor tudi lokalnega okolja.

Na tekmovanju dijaki iz vseh kemijskih šol Slovenije

Na 27. državnem tekmovanju kemijskih tehnikov se bodo tekmovanja udeležili najboljši dijaki iz vseh kemijskih šol Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v kemijskem laboratoriju, kjer bodo dijaki z analizo realnega vzorca morali dokazati znanje iz laboratorijske analizne tehnike ter drugih strokovnih kemijskih predmetov. Najboljši dijaki iz državnega tekmovanja bodo imeli možnost sodelovanja na izbirnem tekmovanju za udeležbo na mednarodnem tekmovanju mladih kemikov.

Srečanje se bo zaključilo z zaključno slovesnostjo

Poleg samega tekmovanja pa bodo dijaki na srečanju spoznali sovrstnike iz drugih kemijskih šol Slovenije. V okviru srečanja bodo v dopoldanskem času potekal strokovni dogodki s področja kemije, tehnike in okoljevarstva, popoldan pa bo namenjen medsebojnemu druženju udeležencev. Srečanje se bo zaključilo z zaključno slovesnostjo na kateri bodo razglašeni tudi rezultati državnega tekmovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.