12:43, ned, 19. Maj

Han: Športni turizem pomemben del turistične destinacije





Športni turizem je pomemben del turistične destinacije, je danes na posvetu Športne prireditve – priložnost za turistično gospodarstvo in destinacije na Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju poudaril gospodarski minister Matjaž Han. Dejal je tudi, da je Slovenija turistična destinacija, na katero smo lahko ponosni.

Minister za gospodarstvo, turizem in šport je na dogodku izpostavil, da je turizem eden izmed najbolj rastočih sektorjev v Sloveniji in na svetu. Po njegovih besedah ima športni turizem na to gospodarsko panogo multiplikativne učinke. V tej luči se je zavzel za še večja vlaganja v šport s strani države in gospodarstva.

Slovenija je, kot je izpostavil, lani in letos pripravila več športnih prireditev, prepletenih s turizmom.

Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak je spomnila, da je Slovenija lani gostila svetovno prvenstvo v odbojki za moške, evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, svetovno prvenstvo v hokeju na ledu in svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Letos pa je bilo v Sloveniji svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, evropsko prvenstvo v košarki za ženske, evropsko prvenstvo v veslanju in olimpijski festival evropske mladine.

Slovenija ima po njenih besedah tudi številne destinacije, kamor športniki prihajajo na priprave.

Treba je še povečati prepoznavnost in ugled Slovenije

Pak je izpostavila, da so lani zabeležili 14 milijonov obiskov spletne strani slovenia.info, ki ponuja pregledne informacije o vseh večjih športnih prireditvah v Sloveniji. Letos bo izšla tudi nova športna publikacija z naslovom Slovenija, športna destinacija.

Po njeni oceni je treba še povečati prepoznavnost in ugled Slovenije kot turistične destinacije in več pozornosti nameniti promociji blagovne znamke I feel Slovenia.

Predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije Uroš Mohorič je povedal, da športne prireditve spodbujajo potrošnjo gledalcev. Izpostavil je tudi, da je za razvoj športnega turizma potreben sistemski pristop vseh deležnikov.

Prav tako je treba opredeliti podporo z vidika sistemskega financiranja športnih prireditev ter zagotoviti organizacijsko in kadrovsko podporo športnim zvezam, je dodal.

Zavzel se je še za aktivno vključevanje lokalnih skupnosti v športni turizem in oblikovanje jasnih ciljev organizatorjev velikih športnih prireditev.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.