01:05, pet, 26. Apr

Hojs tudi po razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve





Aleš Hojs tudi po razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve. Na glasovanju je predlog za razrešitev podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43. V opoziciji so ministru očitali podporo poveličevanju ustaštva in pritiske na delo policije. Minister in večji del koalicije so očitke zavračali in očitali opoziciji ideološko blatenje.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Vir: RTV SLO (https://parlamentarni.rtvslo.si/)

Hojs je že pred razpravo o interpelaciji nepreklicno odstopil s položaja, na pobudo predsednika vlade Janeza Janše pa je ostal. Zdaj pa je napovedano, da se bosta o nadaljnjem sodelovanju pogovorila v ponedeljek.

Interpelacija ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa je bila sicer že druga v šestih mesecih aktualne vlade. Pred njim jo je uspešno prestal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Obeta pa se še tretja interpelacija, in sicer kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Napovedali so jo v LMŠ.

Hojsovo interpelacijo so sicer na 22. petkovem shodu v Ljubljani pospremili tudi zbrani protestniki. Poleg ministrovega odhoda so zahtevali odstop vlade v celoti, stavbo parlamenta pa obkolili z baklami, s čimer so želeli pokazati, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.