06:54, čet, 2. Maj

Hotel Mond danes odpira vrata





Igralniška skupina Hit bo danes v skladu z načrti slovesno odprla novi hotel ob njihovi igralnici Mond v Šentilju.

Foto: Hotel Mond Šentilj
Foto: Hotel Mond Šentilj

“Hotel s svojo impozantno podobo privablja poglede številnih mimoidočih in gostov igralnice. Prvi odzivi so izjemno pozitivni in polni pričakovanj,” je dejal vodja igralniško-zabaviščnega centra Ahac Pinter. Odprtje bo počastil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ob tem pa obljubljajo pestro dogajanje.

Danes bodo hotel najprej predstavili lokalni javnosti, petkov in sobotni večer bodo namenili Mondovim zvestim gostom in poslovnim partnerjem, ki bodo ob ogledu hotela in vinskih zgodb na vsakem koraku lahko uživali v koncertu Uroša Periča z Big bandom RTV Slovenija, ki bodo v prazničnem času poskrbeli za “Tribute to Ray Charles”.

Sicer pa po Pinterjevih besedah letošnje poslovanje centra presega zastavljene načrte, tako po obisku kot ustvarjeni realizaciji. Poslovni izid iz tekočega poslovanja je letos v prvih desetih mesecih še boljši od lanskega in rekorden. S hotelskimi zmogljivostmi bodo končno lahko prevzeli podoben posloven koncept in ponudbo, s kakršno se ponašajo v ostalih Hitovih centrih.

“To nam bo omogočilo širitev trga proti notranjosti Avstrije, na hrvaški in italijanski trg ter povečanje prihodkov tudi iz naslova tranzita. Skladno s Hitovo strategijo podaljševanja bivanja gostov se tudi mi usmerjamo k ustvarjanju dodatne igralniške in obigralniške realizacije,” poudarja vodja Monda.

Prvo lopato za letos največjo novogradnjo v slovenskem turizmu so po letih oklevanja v Šentilju zasadili marca, hotel pa bo služil predvsem potrebam istoimenskega igralniškega središča, ki ga je Hit odprl že leta 2007. Do konca lanskega leta ga je obiskalo že skoraj 1,7 milijona ljudi iz 127 različnih držav.

Naložba je vredna skoraj pet milijonov evrov, z njo pa bodo dobili več kot 3000 kvadratnih metrov hotelskih površin, 35 sob in pet apartmajev, tako da bo tam naenkrat lahko bivalo 80 gostov. Z naložbo želijo v Hitu tudi zmanjšati odvisnost od italijanskega tržišča, saj pričakujejo dodatne avstrijske goste, ki so od Šentilja oddaljeni tudi več kot uro vožnje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.