13:37, čet, 20. Jun

Hudo neurje v Mariboru in okolici pustilo posledice

V Mariboru in okolici so včeraj popoldan, zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ponekod je klestila tudi toča. Gasilci so bili na delu vso noč, ponekod še danes odstranjujejo posledice in rešujejo kar se da še rešiti.

Vir: bralka N. N.
Vir: bralka N. N.

Mariborski in okoliški gasilci so posredovali na Pobrežju, kjer je zalilo OŠ Draga Kobala, na Teznem, kjer je poplavilo vrtec Miš Maš, posredovali so tudi v Zrkovcih, Pekrah, Limbušu, Hočah, Rogozi, Skokah, Račah, Framu, Dupleku, Vurberku, Koreni, na Ptuju, Radizelu, Hotinji vasi, Staršah, Zlatoličju, Brunšviku, Lovrencu na Dravskem polju, Podovi, Brezuli, Marjeti, Lenartu, Zgornjem Porčiču in v centru mesta, kjer je prišlo do poplav meteorne vode in udarov strel.

Poplavljalo je tudi cestišča, zato je zaprta cesta Maribor-Vurberk-Ptuj med Vurberkom in Ptujem. Po poročanju prometnoinformacijskega centra je obvoz možen po lokalnih cestah.

Naliv na Lentu. Foto: M. Pigac

Po poročanju Arsa bodo padavine danes večinoma oslabele. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo bolj pogoste popoldne. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj Celzija, še napoveduje Arso.

Toča v Jakobskem Dolu pri Pesnici. Foto: bralec D. M.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.