22:30, ned, 5. Maj

Ilka Štuhec po boljše razmere za trening na Norveško





Ekipa Ilke Štuhec se odpravlja na zaključni del snežnih priprav pred začetkom sezone v hitrih disciplinah. Opravili ga bodo na Norveškem, kjer kaže na boljše pogoje in predvsem stabilnejše vreme kot v bližnji Švici.

Iskali so bolj stabilne razmere

Načrtovani treningi v Zermattu v Švici, kjer bo na sporedu tudi prva hitra preizkušnja nove sezone, so v tem trenutku zaradi slabih razmer na ledeniku tvegana odločitev. Zato so v ekipi dvakratne svetovne prvakinje v smuku iskali bolj stabilne razmere, ki bi omogočile konstanten trening in uspešen zaključek pripravljalnega obdobja. Zato se odpravljajo na Norveško, v smučarsko središče Juvass.

Odpravlja se za sedem dni

Vodja ekipe in glavna trenerka Darja Črnko: “V Zermattu tako ali tako ne bi mogli trenirati na progi, kjer bo potekal svetovni pokal. Ob tem smo v teh dneh vedno znova prejemali informacije, da so razmere res slabe, fantje in dekleta po več dni skupaj sploh niso trenirali in naposled zapustili Zermatt. Zgolj čakanje na lepše razmere v tem trenutku ni opcija, zato smo se odločili za odhod na Norveško. Res je, še nikoli nismo tam trenirali v tem obdobju, a tokrat druge izbire v bistvu ni. Kaže, da bodo tam boljši pogoji, bolj stabilno vreme in bomo lahko opravili več kakovostnih dni treninga.”

Na Norveško se Ilka Štuhec z ekipo odpravlja za sedem dni, nato pa sledi začetek smučarske sezone tudi za specialistke za hitre discipline. Prvi smuk je premierno v švicarskem Zermattu oziroma italijanski Cervinii na sporedu že 18. novembra, kar pomeni, da se sezona v hitrih disciplinah začenja pol meseca prej kot običajno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.