08:48, sob, 18. Maj

Ilka Štuhec se je dobro odrezala tudi na zahtevnem terenu





Alpske smučarke pravkar tekmujejo na prvem od dveh smukov za svetovni pokal v St. Moritzu v Franciji. Smučarke spremljajo zahtevne razmere, tako da so se organizatorji odločili za skrajšani smuk.

Smuk je potekal sneženju in slabi vidljivosti. Edina Slovenka na tekmi, Ilka Štuhec, ki je bila na prvih dveh smukih peta, na zadnjem treningu v St. Moritzu pa je postavila četrti izid, je ciljno črto v zahtevnih razmerah prečkala kot deveta, na koncu pa končala kot dvanajsta.

Zmaga danes je šla v roke Eleni Curtoni iz Italije, druga je bila prav tako Italijanka, Sofia Goggia, sicer vodilna v skupnem smukaškem seštevku, kot tretja pa je končala preizkušnjo Corinne Suter. Za sobotni smuk je vremenska napoved popolnoma drugačna, obetajo so sončne razmere in nižje temperature.

Med zmagovalkami dneva je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je na šestem mestu osvojila 40 nepričakovanih točk za skupni seštevek svetovnega pokala. Shiffrin je smuka in superveleslalom v Kanadi izpustila. Njena največja tekmica Slovakinja Petra Vlhova se je odločila, da ne bo nastopila.

Moška tekma odpovedana

Moški superveleslalom, ki bi se moral odviti v Val Gardeni, pa je bil zaradi preslabih razmer odpovedan, če bo vse po sreči, pa bo jutri organiziran moški smuk. Na nastop so čakali tudi trije Slovenci – Martin Čater, Miha Hrobat in tudi Mariborčan Klemen Kosi, ki je v svetovnem pokalu zadnjič tekmoval decembra 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.