11:25, sob, 4. Maj

VRHUNSKO: Ilka Štuhec na prvi tekmi sezone med najboljšimi!





Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je sezono ženskih tekmovanj v hitrih disciplinah odprla s petim mestom na nocojšnjem smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi.

Zmagala je Italijanka Sofia Goggia. Najboljša slovenska smukačica, ki je obetavne čase kazala že na treningih, je za zmagovalko zaostala 42 stotink sekunde.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja iz Slovenije se je v novo sezono podala na drugem mestu večne lestvice slovenskih smučark in smučarjev po številu zmag v svetovnem pokalu. Letos bo iskala pot do desete zmage na tekmah svetovnega pokala. Slovenska smukaška šampionka je v Lake Louisu v preteklosti na začetku sezone 2015/16 kot prva Slovenka na tem prizorišču zmagala na dveh smukih, peta pa je bila v superveleslalomu.

Tokrat je bila zelo blizu svojemu cilju. Od stopničk jo je ločilo 36 stotink sekunde. Slovenska predstavnica je nastopila s startno številko 28.

Razlike na vrhu so bile zelo majhne. Olimpijska prvakinja iz Švice Corinne Suter je za branilko smukaškega malega globusa v minuli sezoni zaostala zgolj štiri stotinke sekunde, zaostanek Avstrijke na tretjem mestu Cornelie Hütter je znašal šest stotink sekunde. Pred Mariborčanko se je uvrstila še ena Avstrijka Mirjam Puchner, ki je bila od Slovenke hitrejša sedem stotink sekunde.

Dvaintridesetletna Štajerka se je z novimi smučmi, edina od tekmovalk na startnem seznamu nosi smuči znamke Kästle, prvič po 18. decembru 2021, po lanskem smuku v Val d’Iseru, v svetovnem pokalu znova prebila na peto mesto.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.