01:23, sob, 20. Apr

Ilka Štuhec tretja na treningu v Lake Louisu





Ilka Štuhec je vpisala tretji čas drugega uradnega treninga pred uvodnima smukaškima preizkušnjama za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu. Najhitrejša je bila Nemka Kira Weidle s časom 1:49,26. Štuhčeva se je na progi zadržala 79 stotink dlje. Pred njo se je uvrstila še Avstrijka Nicole Schmidhofer (+0,59).

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Današnji trening je bil nekoliko hitrejši kot torkov prvi, na katerem je bila Mariborčanka deseta, najhitrejša pa je bila Avstrijka Christine Scheyer s časom 1:50,61. Štuhčeva (1:51,48) se je na progi zadržala 87 stotink dlje. Danes je bil čas edine slovenske predstavnice 1:50,05.

Za Štuhčevo so se uvrstile Avstrijka Cornelia Hütter (+0,83), Švicarki Lara Gut-Behrami (+1,18) in Michelle Gisin (+1,29), Avstrijka Anna Veith (+1,29) in Američanka Mikaela Shiffrin (+1,30), branilka skupne zmage in vodilna v seštevku svetovnega pokala. Najhitrejšo deseterico zaključujeta Avstrijki Stephanie Venier (+1,37) in Christina Ager (+1,68).

Danes je na sporedu še zadnji trening.

Mariborčanka, aktualna svetovna prvakinja v smuku, se je v tekmovalno karavano vrnila po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono.

V Lake Louisu je pred dvema letoma zmagala na obeh smukih, na superveleslalomu je bila peta.

Potem ko so bile v Lake Louisu uvodne moške preizkušnje bodo ob koncu tedna na sporedu še uvodne ženske preizkušnje sezone v hitrih disciplinah, najprej z dvema specialnima smukoma, v petek in soboto, nato pa bo v nedeljo še na sporedu superveleslalom.

Zaradi poškodb sta Lake Louise izpustili rekorderka po številu zmag Američanka Lindsey Vonn, na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju jih je osvojila 18, ter olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, ki je ob odsotnosti Štuhčeve minulo sezono končala z osvojenim smukaškim seštevkom v svetovnem pokalu.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.