04:40, sob, 4. Maj

Ilka Štuhec v novo sezono z novimi ljudmi, mama ne bo več vodje ekipe





Z mesta vodje ekipe odhaja Darja Črnko, ki je skupno pot v samostojni ekipi z Ilko Štuhec začela leta 2009 in imela v tem času različne vloge. Bila je edina serviserka smuči v svetovnem pokalu, vodja ekipe in glavna trenerka. Štuhčeva je v tem času osvojila dva kristalna globusa, dvakrat postala svetovna prvakinja v smuku in 11-krat zmagala v svetovnem pokalu ter 22-krat stala na zmagovalnih stopničkah. Nov trener Ilke Štuhec bo Aleš Gorza.

Ilka Štuhec je na finalu letošnjega svetovnega pokala v Saalbachu osvojila drugo mesto in presenetljivo zmagala na državnem prvenstvu v veleslalomu. Konec sezone pa prinaša spremembe v njeni ekipi. V njej prihodnjo sezono ne bo Darje Črnko, ki je zadnji dve leti, ko se je Štuhčeva znova vrnila med smukaško elito, opravljala vlogo glavne trenerke.

“Ko kot trener ali vodja ekipe izgubiš pozornost tekmovalca, je čas za spremembo. Z Ilko sva prišli do točke, ko se najina pogleda o tem, kako naprej, preveč razhajata. Ni se lahko posloviti. Doživeli smo marsikaj, osvojili skoraj vse, a kljub temu zdaj nimam občutka, da je delo opravljeno. Ogromno je bilo izjemnih trenutkov za zgodovino in iskreno morda še več težkih trenutkov, ko se je bilo treba pobrati iz tal. Vedno, v vseh vlogah, ki sem jih opravljala v ekipi, sem delovala 100 in več odstotno. V korist Ilke in njenih ciljev, ciljev ekipe. Zgodijo pa se tudi stvari, na katere nimaš vpliva. Tak je šport na najvišji ravni. To je bila najina pot in zadovoljna sem, da sem ji ustvarila pogoje in možnosti za uspehe ter s tem pripomogla k njeni zgodbi in uspešni karieri,” pravi Darja Črnko.

Zdaj bosta gradili na odnosu mama-hči, ki se je v letih profesionalnega sodelovanja izgubil

“Mama je meni in ekipi dala vse in še več, za kar sem ji zdaj in ji bom večno hvaležna. Skupaj sva premaknili meje in dokazali, da je vse mogoče. Njena strokovnost nikoli ni bila vprašljiva, a razhajanja v določenih pogledih so prevelika, da bi skupaj nadaljevali. Odgovornost za to v veliki meri prevzemam jaz. Zdaj bova imeli čas in priložnost, da znova gradiva odnos mama-hči. Ta odnos se je v vseh teh letih profesionalnega sodelovanja v bistvu izgubil, a ga želim zadržati za vedno. Mamin doprinos v ekipi bo težko nadomestiti. Drugače bo, morda celo malce strašljivo, a verjamem v uspešno prihodnost in predanost ciljem, ki jih bomo z ekipo zastavili,” poudarja Ilka Štuhec.

Poleg Darje Črnko ekipo zapuščata tudi Natko Zrnčič Dim, ki je v pretekli sezoni deloval kot pomočnik trenerja, in Tina Kobale, ki je v zadnjih letih v ekipi delovala kot fizioterapevtka ter kondicijska trenerka. Ekipi se kot glavni trener pridružuje Aleš Gorza, nekdanji alpski smučar in lani trener slovenske moške reprezentance za hitre discipline.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.