14:47, pet, 3. Maj

INFOND OPEN 2014





Mednarodni turnir za profesionalke organizira ŽTK Maribor letos 19. zapored. O kakovosti turnirja priča vsakoletna udeležba igralk, ki prihajajo iz celega sveta. Mnoge izmed igralk turnirja INFOND OPEN v izvedbi ŽKT Maribor, so se kasneje prebile v svetovni vrh. Zadnja izmed njih je Romunka Simona Halep, zmagovalka Infond Open 2009, ki je medtem že postala članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu.

Kljub vsemu je turnir namenjen predvsem predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. V Sloveniji ni ljubitelja športa, ki nebi poznal ženskega teniškega turnirja, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v športnem parku Tabor. Katarina Srebotnik se je na prvem turnirju leta 1996 uvrstila v četrtfinale. Tina Pisnik, igralka Želežničarskega tenis kluba Maribor, je leto kasneje na turnirju zmagala. Na vzpon nove generacije slovenskih igralk so čakali vse do leta 2004. Takrat je turnir, prvič pod nazivom Infond Open osvojila Maša Zec Peškirič, ki je uspeh ponovila štiri leta kasneje. Nagradni sklad je takrat prvič znašal 50.000 USD. Leta 2006 je zmagala Andreja Klepač, leta 2007 pa Polona Hercog.

Leta 2011 je turnir zaznamovala še ena mlada slovenska igralka. Še ne 17-letna Nastja Kolar je s svojo drzno igro navdušila gledalce in strokovnjake ter z zmago nad Mašo Zec Peškirič v razburljivem finalu osvojila turnir kot peta Slovenka.

Medtem ko v letu 2012 njihove igralke niso bile tako uspešne, si bodo leto 2013 ponovno zapomnili po domači zmagi. To je bilo obdobje, ko se je po poškodbi na turnirje vračala njihova najboljša igralka Polona Hercog. Čeprav nekoliko negotova zaradi dolgega tekmovalnega premora, je stopnjevala formo in se v sanjskem finalu srečala z najboljšo mladinko na svetu, še ne 16 letno Hrvatico Ano Konjuh. Polona je meč dobila po enakovredni igri v treh setih in pred polnimi tribunami drugič v karieri dvignila pokal zmagovalke turnirja Infond Open.

Letos bo udeležba ponovno izredna, saj igralke prihajajo iz več kot 20 držav in so na WTA lestvici vse uvrščene pod 300-tim mestom, 5 pa jih je uvrščenih pod 200, kar zagotavlja izredno kvaliteten in razburljiv turnir.

Zelo jih veseli, da bo letos prva nosilka domača matadorka Tadeja Majerič, ki se počasi, a sigurno prebija med najboljših 100 igralk na svetu (trenutno na 121 mestu), slovenski ljubitelji tenisa pa bodo seveda držali pesti tudi za Mašo Zec Peškirič, Tamaro Zidanšek, Evo Zagorac, Dalilo Jakupovič in Polono Reberšak. Tudi v dvojicah od slovenskih igralk pričakujemo dobre rezultate.

Od 24. 5. do 1. 6. 2014 bo to zagotovo eden osrednjih športnih dogodkov v Mariboru in Sloveniji, seveda obogaten z bogatim spremljevalnim programom in promocijo, tako na prizorišču turnirja v Športnem parku na Taboru, kot tudi v samem mestnem središču.

Za še večji interes med ljubitelji tenisa, bodo letos ponovno poskrbele tudi lepe nagrade za gledalce, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje in bodo izžrebani med seti v finalu turnirja. Glavna nagrada je potovanje s Kompasom za dve osebi na grad Mokrice.

ŽTK Maribor je na vseh turnirjih do sedaj dokazal, da zna organizirati odmeven športni dogodek, zato tudi letos pričakujejo privlačno športno prireditev, ki bo v Športni park na Taboru, 1. 6.2014, privabila številne ljubitelje tenisa.

DSC_0442

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.