23:29, pon, 29. Apr

Inšpektorat po požaru v Surovini: Na obratu ni poškodb, zaradi katerih bi bilo treba ustaviti proizvodnjo





Okoljska inšpektorica je danes opravila izredni inšpekcijski nadzor v obratu za predelavo odpadkov družbe Surovina v Mariboru, kjer je sicer ta teden ponovno gorelo. Ugotovila je, da so odpadki primerni za nadaljnjo predelavo in da na obratu ni takšnih poškodb, da bi bilo treba prepovedati ali omejiti nadaljevanje proizvodnje.

V obratu na Teznu je zagorelo v torek zvečer. “Delovni proces proizvodnje za trdno gorivo ni bil poškodovan, prav tako niso bila poškodovana tla skladiščnih prostorov, zato ni bilo potrebno prepovedati ali omejiti nadaljevanja proizvodnje,” so po današnjem izrednem inšpekcijskem nadzoru sporočili iz inšpektorata. Dodali so še: “Sam status odpadkov se ni spremenil in je primeren za nadaljnjo predelavo. Podjetje je izvedlo preprečitev iztekanja požarnih vod v javno kanalizacijo in tudi že izvedlo vzorčenje odpadnih vod. Inšpekcijski postopek se bo nadaljeval po pridobitvi poročila analize odpadnih vod.”

V Surovini je sicer že večkrat gorelo. Nazadnje v začetku aprila, zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca, ko je zaradi samovžiga odpadkov zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki, v kateri se je nahajalo nekaj več kot 4000 ton odpadkov, vendar niso vsi pogoreli.

Ker pa prevzemniki v tujini zapirajo vrata, je velika težava izvoz zbranih odpadnih surovin. Odpadki se zato predolgo skladiščijo, kar povečuje možnost za nastanek požarov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.