10:05, sob, 27. Apr

Intera že tretjič najboljši zaposlovalec v Sloveniji





Včeraj so v ljubljanskem Lutkovnem gledališču razglasili zmagovalce letošnjega izbora najboljšega zaposlovalca v Sloveniji Zlata nit. V kategoriji podjetij z do 50 zaposlenimi je naziv najboljšega zaposlovalca leta že tretjič osvojilo ptujsko podjetje Intera.

Za Intero to ni prva zmaga v izboru Zlata nit. Ptujsko podjetje se je na prvo mesto uvrstilo že v letih 2014 in 2018. Med finalisti pa so bili vsako leto, letos že petnajstič zapored, kar je
največkrat med vsemi podjetji.

Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt, ki izbira in nagrajuje najboljše zaposlovalce leta. Cilj projekta je poiskati in prepoznati slovenska podjetja, v katerih imajo zaposleni možnost realizirati svoje talente in tako prispevati k uspehu organizacije.

Priznanja podelili v treh kategorijah

Prestižna priznanja so podelili v treh kategorijah; najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij je postalo podjetje Intera, v kategoriji srednje velikih Agilcon in velikih podjetij Sportradar. Skupni imenovalec prejemnikov priznanj je, da predstavljajo zgled in navdih uspešnega, učinkovitega ter ustvarjalnega razvoja zaposlenih in organizacije.

Najboljši zaposlovalci so postala podjetja Intera, Agilcon in Sportradar (foto: Bojan Velikonja)

“Nagrada Najboljši zaposlovalec nam pomeni izjemno veliko, saj vsi v Interi vlagamo zelo veliko časa in energije v počutje zaposlenih in takšna nagrada je potrditev našega dela. Intera ima izjemno povezano ekipo in vesel sem, da nam je to povezanost uspelo ohraniti skozi vsa leta razvoja, tako v času, ko nas je bilo samo 5, kot danes, ko nas je čez 40.” je ob prejetju prestižne nagrade povedal direktor Intere Peter Ladič.

Intero sestavlja 46 ustvarjalnih in inovativnih posameznikov, ki so nenehno na lovu za najboljšimi rešitvami za pametnejše poslovanje. Da lahko svoje ideje uspešno pretvarjajo v napredne tehnološke rešitve, skuša podjetje ustvarjati spodbudno, sproščeno in ustvarjalno delovno okolje.

Ekipa podjetja Intera (foto: Intera)

Od leta 2022 delujejo v najsodobnejših poslovnih prostorih v mestu, v Tehnološkem parku Ptuj na čudoviti lokaciji pod ptujskim gradom. Nekdaj propadajoči secisijski vili so povrnili sijaj, ki si ga zasluži, in ustvarili inovativno in navdihujoče delovno okolje, kamor zaposleni radi prihajajo. Interine pisarne so kljub možnosti dela od doma vedno živahne in polne. K temu pripomorejo
tudi velika kuhinja in jedilnica, fitnes, soba za jogo, tobogan iz prvega nadstropja v pritličje, zeliščni vrt, vinska klet in še kaj, okrog stavbe pa je veliko kotičkov za delo v naravi.

Zaposleni se radi družijo med odmori in tudi izven delovnega časa, ko odigrajo partijo namiznega tenisa ali ročnega nogometa, se srečujejo na dogodkih za družine, rekreaciji in piknikih. Velik pomen dajejo uravnoteženosti med službenim in zasebnim življenjem ter spoštovanju časa sodelavcev.

Dobro vzdušje in prijateljsko naravnani odnosi blagodejno vplivajo tudi na poslovne rezultate. Njihove napredne pametne rešitve za digitalno poslovanje – Intrix CRM, Intrix za projektno vodenje in Intrix HRM – lajšajo poslovanje že več kot 10.000 uporabnikom. So prejemniki platinaste bonitetne odličnosti AAA, lani pa so si prejeli tudi naziv Štajerski zaposlovalec 2022. Velik delež zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja. S tem skušajo ovreči prepričanje, da je za dobro službo potrebna pot v Ljubljano ali tujino, in dokazati, da se dobri zaposlovalci najdejo tudi v domačem okolju.

Tudi mentorstvo, karierni razvoj in izobraževanja, ki niso strogo povezana s področjem dela zaposlenih, pripomorejo k nizki fluktuaciji v podjetju. Nasprotno, pogosto se zgodi, da zaposleni na razpisano delovno mesto kar sami priporočijo svoje prijatelje in znance.

Obrazložitev nagrade: »Zavedati se moramo, da ljudje želijo rasti in naša naloga je, da to omogočimo,« je modrost ptujske Intere. V vrh najboljših zaposlovalcev se uvršča že petnajstič. Da človeški kapital središči njihovo rast in razvoj, dokazujejo stalne investicije tako v poklicno rast in razvoj kompetenc zaposlenih, kot tudi trajnostna skrb za njihovo dobro počutje in ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Odločitve, ki jih sprejemajo, pretehtajo z vidika vpliva na zaposlene – če ta ni pozitiven, so se pripravljeni posameznemu poslu celo odpovedati.

Razvijajo se tudi kot organizacija. Z rastjo števila zaposlenih – v nekaj letih na s 30 na 46 – so se bolj sistematično lotili razvoja ljudi in okrepili HR oddelek. Zelo intenzivno delajo tudi na upravljanju komunikacije med oddelki; ko so zaključili selitev in se naučili, kako bivati v novi hiši, so na dnevni red postavili tudi prenovo procesov. V razvoju so ambiciozni: krila so naravnali v smer Adria regije in na nove trge. Obenem se zavedajo korenin in ohranjajo podporo lokalnemu okolju. Žene jih t.i. motivacija, da severovzhodna Slovenija postaja prostor, kjer bodo ljudje iskali znanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.