03:15, pet, 3. Maj

Interaktivna predstava “Poletje”





Tretje v nizu štirih letnih časov bo na sporedu Poletje – interaktivna predstava za najmlajše bo v soboto, 21. junija 2014, ob 16.00 in 18.00, v Minoritski, družinski kavarni. Ponovitev bo v soboto, 28. junija 2014, ob 16.00 in 18.00, v Minoritski, družinski kavarni.

Poletje_Nina Šulin (1)

Krajši opis Poletja – interaktivne predstave za najmljajše:
Poletje je tretje v seriji štirih gledaliških doživetji v Minoritski kavarni. Oder, zasnovan kot igralnica, je umeščen v obstoječo arhitekturo tako, da pričara svojevrsten ambient. V tem prostoru igre so dobrodošle družine z vsemi svojimi člani, prosto in vedoželjno pa naj se ga naužijejo najmlajši. Minoritski zajček jim predstavlja svoj domek in razkriva vrt, obarvan v aktualni letni čas. Igralka v vlogi zajčka otroke popelje skozi celostno gledališko doživetje z izbrano slovensko avtorsko in ljudsko poezijo.

Program v kavarni je brezplačen. Vstopnice (do zapolnitve mest) za predstavo Poletje obiskovalci dvignejo na blagajni LGM.

Minoritska kavarna, po svoji naravi družinski klub, pričakuje obiskovalce vseh starosti, ob sobotah med 9. uro zjutraj in 19. uro zvečer.

Obiskovalci bodo v kavarni lahko okusili naravno pridelane dobrote manjših lokalnih pridelovalcev, združenih v zadrugi Dobrina (http://www.zadruga-dobrina.si/) .
Del kavarniškega prostora so preuredili v domišljije poln prostor, v katerem bodo posebno najmlajši lahko aktivno preživljali prosti čas ob ogledu predstav, poslušanju zgodb, spoznavanju lutkovnih svetov, pripovedovanju, itn.

LETNI ČASI

Avtorica uprizoritvene predloge in režiserka: Nika Bezeljak
Lektorica: Metka Damjan
Avtorica likovne podobe: Nina Šulin
Mojstri scene, rekvizitov, kostuma in lutk:
Nina Šulin, Primož Mihevc, Lucijan Jošt, Branko Caserman, Mojca Bernjak
Oblikovalec zvoka: Marko Jakopanec
Oblikovalca svetlobe: Nina Šulin, Miljenko Knezoci

Otroke do drugega leta starosti pričakujejo v spremstvu, starejši od dveh let lahko predstavo obiščejo samostojno, starši pa jih lahko počakajo v prijazni kavarni čisto poleg ambientalnega odra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.