21:24, sob, 4. Maj

ITALIJAfest ponovno prinaša italijanske dobrote v center Maribora





Po odlično sprejetem prvem ITALIJAfestu smo se odločili, da dogajanje v središču Maribora popestrimo še z jesensko izdajo tega dogodka. Od srede, 23., do sobote, 26. oktobra, bo na Trgu svobode potekala prireditev z imenom ITALIJAfest, na kateri se bo predstavilo trinajst različnih razstavljavcev, ki bodo ponujali tradicionalne italijanske specialitete in izdelke.

Na njihovih stojnicah bo mogoče tako degustirati kot tudi kupiti domače italijanske sire, olive, paradižnike, vino, začimbe in številne druge proizvode, ki jih tradicionalno povezujemo z Italijo.
Razstavljavci prihajajo iz različnih italijanskih mest – od Sicilije do Toskane, zato bo ponudba izdelkov zares pestra, za obiskovalce pa zanimiva tudi zato, ker teh izdelkov v naših trgovinah ni mogoče kupiti. Izdelki so namreč domače proizvodnje, zato v naslednjih dneh vabimo vse ljubitelje italijanskih specialitet, da prireditev obiščejo. ITALIJAfest bo odprt vsak dan med 8. in 20. uro.

Projekt podpira Veleposlaništvo Republike Italije, ki s tovrstnimi projekti spodbuja povezovanje različnih kultur in običajev.

Vabljeni!

italianafest

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.