15:19, pet, 26. Apr

Italijanska policija odkrila drogo med bananami, med vsemi škatlami vidne tudi škatle slovenskega podjetja





Italijanska finančna policija je v pristanišču Gioia Tauro na jugu Italije v pošiljki banan odkrila 2,7 tone kokaina. Na posnetkih se vidi med vsemi škatlami tudi škatle banan Derby slovenskega podjetja Rastoder.

Pošiljka banan, med katerimi je bil kokain, je prispela iz Ekvadorja v Italijo, namenjena pa je bila v Armenijo. Portal N1 je poročal, da slovenska policija ni bila obveščena o dogodku, da pa so po tem, ko so se sami obrnili na policijo, na policiji dejali, da bodo poslali poizvedbo tujim varnostnim organom. Za portal je lastnik podjetja Rastoder Izet Rastoder  dejal, da je za dogodek izvedel od medijev ter da gre za zlorabo.

Je pa na spletu objavljen posnetek italijanske finančne policije Guardia di Finanza. Na samem posnetku se vidi škatle, na katerih je oznaka banan blagovne znamke Derby.  je na spletu objavila posnetek, s katerega pa je razvidno, da so v bile v sporni pošiljki tudi banane blagovne znamke derby, ki je v lasti slovenskega podjetja Rastoder.

Policija naj bi portalu N1 še sporočila, da praviloma tuje policije javijo, ko najdejo prepovedano drogo v pošiljkah slovenskih pravnih oseb. Podjetje Rastoder pa je za N1 odgovorilo, da jih ni kontaktiral noben državni organ.

Več najdb v zadnjih letih

Podjetje je bilo sicer pod preiskovalno lupo zaradi najdb droge med banani Derby večkrat. Januarja 2020 so v prostorih podjetja v Ljubljani imeli policijske preiskave, poročajo pri N1, prav tako tudi, da je marca 2020 makedonska policija odkrila v pošiljki banan kokain. Navajajo še, da je leta 2021 malteška carina zasegla več kot 700 kilogramov kokaina, ki je bil med banani  na ladji.  Rastoder je za ta primer dejal, da ne gre za njihove banane.  Preiskave so bili tudi  januarja 2022, ko so v Črni gori odkrili 400 kilogramov kokaina med v škatlah banan Derby, še piše na portalu N1.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.