08:56, sre, 24. Jul

Ivan Trajković osvojil bron na evropskem prvenstvu

V ruskem Kazanu je Ivan Trajković zadnji dan evropskega prvenstva v taekwondoju osvojil tretje mesto v kategoriji do 87 kilogramov.

Ivan Trajković je na evropskem prvenstvu, ki so ga od četrtka do nedelje organizirali v ruskem Kazanu, osvojil tretje mesto v kategoriji do 87 kilogramov. Po dveh suverenih zmagah je Trajkovića v polfinalu zaustavil Rus Vladislav Larin, ki je na prvem mestu svetovne lestvice in ki je kasneje v finalu ugnal še Španca Daniela Rosa. Larin je na svoj račun dodal 40 točk, s katerimi si bo učvrstil mesto vodilnega taekwondoista sveta. Ivan Trajković bo za tretje mesto prejel 14.40 točk.

Vir: WTF Slovenija
Vir: WTF Slovenija

Trajković povedal je ob prejemu bronaste medalje povedal, da je zadovoljen z medeljo. “Zadovoljen sem z današnjo medaljo. V prvem krogu sem bil kot četrti nosilec prost, v drugem sem premagal Turka Sarija s KO na začetku druge runde (10:3 za mene). V dvoboju za medaljo pa Grka Christoforosa Kallifonisa s 16:6. Ta dva dvoboja sem oddelal zelo suvereno. Vodil sem od začetka do konca. Med četrtfinalom in polfinalom sem imel samo 15 min počitka. V polfinalu sem dve rundi vodil proti prvemu nosilcu Larina, nakar so mi v tretji rundi pošle moči in sem dovolil Larinu, da prevzame pobudo. Taktika je bila dobra, žal mi je, ker mi je zmanjkalo moči. A tak je šport. Vesel sem nove medalje z evropskih prvenstev in predvsem kontinuitete svojih rezultatov,” je dejal Trajkovič. Njegov trener Kristijan Kovačič pa je dodal: “Po včerajšnjem žrebu sem pričakoval polfinale. Vedel sem, da ne bo lahko. Evropsko prvenstvo je zagotovo eno najtežjih prvenstev. V kategoriji do 87 kg so si prvi štirje nosilci razdelili kolajne in upravičili vlogo vodečih. Čeprav v drugih kategorijah to ni bilo pravilo. Izgubilo je ogromno svetovnih prvakov, evropskih prvakov in nosilcev olimpijskih odličij. Za polfinale z Larinom smo imeli pravo taktiko. Ta nas je držala spredaj dve rundi. Nato nas je v 3. rundi odrezalo in nismo več prišli v ritem z Rusom. Vendar moram povedati, da sem zadovoljen, saj zadnji dve leti več kot uspešno vztrajamo v samem vrhu in osvajamo odličja tako na SP, EP in GP …. Vse to je dobra popotnica za končnico. Čakajo nas štirje GP in finale. Tako da bo bera točk še velika. Ostali smo zdravi, kar je zelo pomembno pred GP v Rimu!”
Vir: WTF Slovenija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.