13:12, sob, 18. Maj

Ivan Trajkovič: “Želim si znova osvojiti medaljo na svetovnem prvenstvu”





Med 13. in 20. 11. 2022 se bo v mehiški Guadalajari odvijalo svetovno prvenstvo v Taekwondoju, na katerem bo odličja napadal tudi naš olimpijec Ivan Trajkovič. Pred odhodom na svetovno prvenstvo smo na agenciji Proelium z njim govorili o njegovih pričakovanjih na njegovem letošnjem največjem dogodku.

Po odličnem začetku na EP v Manchestru maja letos si moral zaradi poškodbe kolena predati tekmo v četrtfinalu in tako zasedel končno peto mesto. Je poškodba v celoti sanirana ali ti še povzroča kakšne težave?

“Poškodba je v celoti sanirana. Na koncu se je izkazalo, da ni bila tako resna, kot smo mislili, res pa je, da sem nazadoval glede treningov. To je bil nekako tisti glavni problem za nadaljevanje sezone, ne ravno poškodba sama.”

Kako si strukturiral priprave glede na nesrečno poškodbo na polovici tekmovalne sezone?

“Poletni del sem posvetil sami rehabilitaciji. Veliko sem bil na fizioterapijah, veliko časa pa sem posvetil tudi jačanju muskulature okoli kolena. Septembra sem dvignil nivo taekwondo treningov, tudi samo količino. Oddelal sem dvojne priprave, ene v Zagrebu in Beogradu, udeležil sem se štirih turnirjev in s tem tudi dvigoval formo.”

Rezultati na zadnjih nekaj tekmovanjih se pridno dvigajo. Kako bi ocenil svojo formo, s katero se podajaš na SP v Mehiko?

“Po zadnjem turnirju v Beogradu in z osvojenim drugim mestom sem zelo zadovoljen s prikazanim in samo formo. Mislim, da je bil ta zadnji turnir ravno to, kar sem potreboval. Že teden prej na Grand Prixu v Manchesteru so se ti občutki že nekak vrnili in sem bil vesel, da sem imel takoj naslednji vikend turnir, dokler je bilo to vse sveže in vroče, da sem to poskusil na tekmi in izkazalo se je res super. Tako, da sem kar zadovoljen s formo, s katero se podajam na svetovno prvenstvo.”

Kakšna so pričakovanja? Ali so na dosegu tudi medalje?

“Vedno sam od sebe pričakujem največ. Želim si znova osvojiti svetovno medaljo po 4 letih. Konkurenca bo izjemno močna. V moji kategoriji je ogromno tekmovalcev, ki lahko posežejo po medaljah. Zaradi poškodbe dlani in kolena sem padel po rang lestvici, zato bom imel mogoče malo bolj neugoden žreb, kot sem imel na prejšnjih velikih tekmovanjih, ampak se s tem ne obremenjujem. Dobro sem pripravljen in želim si seveda osvojiti medaljo.”

V družbi katerih slovenskih borcev se podajaš na pot? Kakšno je vzdušje v ekipi?

“Z mano bodo potovali tudi Patrik Divković, Lin Kovačič in Domen Molj. Vzdušje je nenormalno dobro, res smo postali prava ekipa. Veliko časa smo preživeli skupaj in vsi komaj čakamo tudi to druženje na svetovnem prvenstvu.”

Kdaj se odpravljate v Mehiko in kdaj bodo na sporedu tvoje borbe?

“V Mehiko se odpravljamo v sredo. Moje borbe bodo na sporedu 17. novembra, tako da še imam dovolj časa, da se aklimatiziram in pripravim, da naredimo te zadnje zaključne treninge, potem pa samo gasa!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.